El MoraBanc demanda l'ACB i li exigeix 1,6 milions d'euros

És la part proporcional a l’amortització de la quota d’accés a l’ACB, que el club va pagar el 2014,
per valor de 3.126.272 euros

El MoraBanc demanda l'ACB i li exigeix 1,6 milions d'eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra reclama 1,6 milions d’euros a l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB). Aquesta és la part proporcional del cànon o quota d’accés, que el club va haver de pagar per poder pujar de categoria fa cinc anys i entén que, un cop amortitzats els cinc primers anys de la quota, que s’aconsegueix completament al cap de deu, l’associació li ha de tornar la meitat. El preu total del cànon és de 3.126.272,07 euros i, un cop aprovada per l’assemblea l’eliminació d’aquest i del fons de regulació d’ascensos i descensos l’any 2017, a l’entitat li correspondria el cinquanta per cent del cànon, ja que actualment ha passat exactament la meitat del temps amb el qual s’amortitza.

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va interposar, ahir, als tribunals de la ciutat de Barcelona, una demanda de danys i perjudicis contra l'Associació de Clubs de Bàsquet, tal com s’explica en un comunicat emès pel club. A més, es diu que “la resolució de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència d'11 d'abril del 2017 en relació amb les condicions economicoadministratives d'accés a la nostra lliga exigides per l'Associació i la decisió adoptada per l'Assemblea General de l'ACB de 10 de juliol del 2017 d'eliminar la quota o d'entrada a la lliga han suposat un greu perjudici patrimonial per al Bàsquet Club Andorra, consistent en la pèrdua d'aquell actiu intangible”.

S’ha intentat un acord amistós

En la mateixa comunicació, l’entitat del Principat explica que s’han esgotat totes les vies per arribar a una solució satisfactòria per ambdues parts i s’evités arribar a aquest punt de la partida. “Molt al nostre pesar, hem de lamentar que per part de l'ACB no hàgim obtingut cap tipus de proposta compensatòria”, explica el comunicat.

Tot i la tensió actual entre el club i l’Associació de Clubs de Bàsquet, l’entitat tricolor estén la mà, una vegada més, a l’ACB, per mirar de trobar un punt en comú que deixi ambdues satisfetes amb la resolució. “El Bàsquet Club MoraBanc Andorra manté la seva absoluta predisposició a arribar a una entesa amistosa que resolgui d'una manera satisfactòria per a ambdues parts el degut rescabalament dels danys i perjudicis ocasionats”.

A dia d’avui, la postura de l’Associació de Clubs de Bàsquet segueix sent una incògnita, ja que no s’ha produït cap mena de resposta ni reacció a la posició del MoraBanc Andorra.

DEFINIDES LES DATES DE L'INICI DE LLIGA

En el capítol esportiu, l’assemblea de l’ACB va aprovar, ahir, les dates de la temporada 2019-2020. En qüestions que afecten directament l’equip d’Ibon Navarro, cal destacar que la competició de lliga donarà el tret de sortida amb una doble jornada entre el 24 i el 29 de setembre del 2019. Això significa que els tricolors arrencaran amb dos partits en tan sols cinc dies i que el calendari obliga els equips a gaudir de poc temps de descans només començar. Les jornades 29 i 33 també seran entre setmana. Pel que fa a la primera competició per a la qual els andorrans buscaran classificar-se, la Copa del Rei, també es van fer oficials les dates i la seu de l’edició de 2020. El Martín Carpena de Màlaga acollirà els equips que, en les disset primeres jornades de lliga hagin acabat entre els vuit primers classificats i, per tant, obtinguin el bitllet per jugar-la. La Copa del Rei es disputarà entre els dies 13 i 16 de febrer del 2020. La jornada 17 serà l’11 i 12 de gener i la 34, el 9 i 10 de maig.

tracking