Reportatge

Gestat a Andorra

El Principat és el gran aliat d’Egan Bernal a l’hora de preparar-se per a les grans cites. El resident aprofita qualsevol oportunitat que li doni el calendari competitiu per mantenir la forma gràcies als ports que li ofereixen les muntanyes d’un país ciclista per excel·lència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Egan Bernal és el ciclista de moda, l’home que és en boca de tothom per mèrits propis. El resident s’ha convertit en un dels guanyadors més precoços del Tour de França al protagonitzar una excel·lent actuació, tant estratègicament, com sobre la bicicleta.

Bona part de la culpa del seu gran rendiment, la tenen les muntanyes d’Andorra, ja que, des de principis d’aquest any, el colombià va escollir el Principat per entrenar-se. És aquí on es concentra abans de les grans competicions i segueix una estricta rutina d’entrenament.

Fins a l’últim detall

En un vídeo publicat al seu canal de YouTube, Bernal mostra com, a casa seva mateix, el seu entrenador mesura els percentatges de greix del seu cos, just abans de sortir a entrenar. No és una pràctica habitual, però si recurrent, ja que aporta dades fonamentals, tant al ciclista com al seu equip tècnic.

Un altre dels aspectes que ensenya és l’alimentació que segueix abans de sortir per una sessió d’entrenament curta però amb un nivell més elevat d’intensitat, en els mesos d’hivern o primavera. En aquest cas, es mostra com afronta la preparació per al Giro d’Itàlia d’aquest any, al qual no va acabar competint.

El resident aprofita la tranquil·litat de l’entorn per fer el primer àpat del dia, davant de la televisió mirant els informatius. Aquest, segons explica el document narrat per la seva parella, Xiomara Guerrero, és un dels costums preferits d’Egan Bernal. De fet, és la mateixa companya sentimental del resident qui li acaba de preparar les ampolles de líquid que s’endú a l’entrenament. En una hi porta únicament aigua i en l’altra una combinació d’aigua amb producte isotònic.

En l’època de fred, Egan Bernal s’equipa amb malles tèrmiques, així com amb mallot aïllant i un para-vent resistent a les baixes temperatures del Principat. L’hora de sortida per a ell és entre les 8.30 i les 9 del matí, per tant, qualsevol precaució és poca davant el fred. A més, en un dia plujós, Egan Bernal completa la seva equipació amb guants llargs i unes ulleres específiques per tenir bona visibilitat tot i l’aigua que pugui trobar-se.

L’última curiositat que explica el vídeo és que al resident li costa sortir a l’hora marcada, tot i que quan s’adona que va tard, accelera el pas.

Una fractura oportuna

Qualsevol esportista diria que les lesions no són mai benvingudes, però en el cas del ciclista de l’equip Ineos -antic Sky-, aquest tòpic queda completament desmuntat. El vídeo que va penjar al seu canal està enregistrat a finals del mes d’abril d’enguany, poc abans de caure i trencar-se la clavícula. Aquest accident, en un primer moment li va portar una molt mala notícia: va haver de renunciar a ser a la línia de sortida del Giro d’Itàlia, primera gran cita de la temporada, per recuperar-se degudament d’una lesió freqüent en els ciclistes.

Un cop va arrencar la recuperació, el resident estava destinat a competir al Tour de França, si no es volia quedar en blanc fins a finals d’estiu. Aquesta etapa, també la va passar a Andorra, on va seguir entrenant-se i preparant-se, ara sí, una cita en què, coses del destí, acabaria guanyant i fent història.

La propera gran cita a què podria enfrontar-se Egan Bernal és, precisament la Vuelta, que enguany passarà pel Principat el dia 1 de setembre en una de les etapes de muntanya més exigents. Tot i que l’esperit competitiu del resident és enorme, la decisió no està ni molt menys presa. A dia d’avui es troba a Bèlgica i les possibilitats de veure’l competint a casa s’aniran definint en les pròximes setmanes. Si és a la línia de sortida, Bernal serà el gran favorit a guanyar-la.

Gestat a Andorra

tracking