curses de muntanya

796 atletes a l'Skyrace Comapedrosa

La prova bat rècords de participació i presenta, a més, dues curses paral·leles

796 atletes a l'Skyrace ComapedrosaFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició d’enguany de l’Skyrace Comapedrosa, que es disputarà diumenge, ha batut el rècord d’inscrits. Fins a 796 corredors seran a Arinsal per prendre la sortida. Un any més, l’elit mundial de l’Skyrunning se cita al Principat per una prova que puntua per les Migu Run World Series. Tots ells hauran de completar un recorregut de 21 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 2.235 metres.

Una de les particularitats de la cita d’aquest curs és que tindrà dues proves paral·leles: l’Skyrace Arinsal i la segona edició de la Catalonia Kids Cup. La sortida de la primera cursa serà a les 8.30 i la segona, a les 9.30 hores. Els germans Marc i Òscar Casal seran els principals representants de l’equip nacional, en una cursa que enguany no tindrà puntuació doble, com va passar el curs anterior, fet que ha portat una reducció dels atletes d’alt nivell. “Estem treballant per tornar a ser prova amb puntuació doble l’any que ve, la federació no permet fer-ho dos anys seguits”, reconeixia Albert Balcells, director tècnic. Balcells també va explicar que “és una de les etapes més complicades de la Copa del Món, ja que tot i ser una cursa de 21 km, el desnivell és molt elevat”.

L’última novetat, però no per això menys destacada, que es va conèixer ahir, és que Arinsal serà seu de dues proves de Copa del Món d’esquí de muntanya. Ja acollia la cursa vertical i l’any vinent s’hi farà també la cursa individual, sota el nom de Comapedrosa Andorra.

D’aquesta manera se substituirà la Font Blanca, que es feia a Arcalís. “És una oportunitat per descobrir uns paratges fantàstics i fer el pic més alt d’Andorra”, declarava Jaume Esteve. Alhora, el president de la FAM deixava clar que la Font Blanca seguirà existint i s’hi farà la final de la copa d’Andorra d’esquí de muntanya. “Hi haurà el suport de la federació perquè continuï d’una forma més popular i segurament, amb molta més gent que hi pugui participar.” Arinsal serà seu de proves de copa del món a l’estiu i a l’hivern, un fet a l’abast de pocs.

tracking