Reportatge

Generació daurada

La selecció sub-19 d’hoquei patins va proclamar-se campiona del Mundial B i va aconseguir l’ascens a la màxima categoria després d’un torneig immaculat amb sis victòries en sis partits disputats. Tècnic i jugadors analitzen les claus per endur-se el triomf final.

Generació dauradaWRG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘objectiu, per primer cop des que soc al món de l’hoquei andorrà, és ser campions, és la pressió que ens hem posat. Ens hem plantejat ser campions per demostrar que la feina s’està fent bé.” Aquestes van ser les paraules del seleccionador nacional sub-19 d’hoquei patins, Roger Corral, abans de marxar a Barcelona a disputar el Mundial B dintre dels World Roller Games. I dit i fet. Andorra va tornar de la capital catalana amb el títol, l’ascens al Mundial A per al 2021, i una gran perspectiva de futur per a una generació que ja va començar a demostrar del que podia ser capaç l’any passat amb el cinquè lloc aconseguit a l’Europeu sub-17 amb potències mundials com Espanya, Portugal o Itàlia.

L’objectiu al Mundial B era guanyar-lo, i no només van fer-ho, sinó que van arrasar amb sis victòries en sis partits amb una classificació inmaculada de 18 punts de 18 possibles. Doble victòria, i amb golejades, contra l’Índia, Moçambic i Gran Bretanya per acabar-se enduent el títol a Vilanova i la Geltrú. L’objectiu ja abans de marxar era guanyar, però no va ser fins un cop al Mundial, quan la plantilla va veure que era totalment factible, tal i com explica un dels jugadors de la selecció, Bernat Picanyol, que admet que “des d’un principi, i veient els rivals, en vam posar al cap ser campions, i ja després durant el campionat, mica en mica, ho veiem viable i ho vam aconseguir amb un equip de 10”.

Tant Bernat Picanyol com el seleccionador Roger Corral destaquen que el punt d’inflexió va ser el primer partit contra Gran Bretanya. “Era el partit clau, perquè sabíem que Índia i Moçambic eren inferiors, i contra els anglesos havíem de guanyar sí o sí, i si ho fèiem, teníem molta feina feta”, rememora el jugador, mentre que el seleccionador recorda que “vam parlar que el dia d’Anglaterra era clau i l’havíem de treure sí o sí, i així va ser”.

El triomf al Mundial B ha estat la culminació a anys de feina, i Corral creu que “el punt d’inflexió va ser l’Europeu sub-17 de l’any passat, vam fer un canvi de xip, un pas endavant important, i vam veure que si crèiem en nosaltres mateixos, aquesta generació tenia una llarga vida”. També destaca el treball als clubs, en un any en què el juvenil de l’Andorra HC ha fet una gran temporada, i en què integrants de la selecció han fet bons papers amb els clubs, com Bernat Picanyol, que ha estat campió d’Espanya, o Roc Xanxo, que va ser cinquè de Catalunya. En aquest sentit, Picanyol manifesta que “hem fet bon treball amb els diferents clubs, a l’ajuntar-nos ho posàvem en comú i també ens ha ajudat perquè tots milloréssim”.

Relleu assegurtat per a l'absoluta

Tot i que la selecció absoluta, segona al Mundial B, és força jove, té un futur totalment assegurat. “Que els nanos tinguin la passió per créixer és la clau, i si a l’absoluta es pot triar entre 20 i no entre 10, millor”, reconeix Corral, mentre que Picanyol manifesta que “des de baix pugem vuit o deu jugadors més que volem donar canya, i es pot fer un bon equip si es manté la base actual”.

L'EUROPEU SUB-17 DE PORTUGAL SERÀ EL PROPER REPTE DE LA SELECCIÓ

Després del Mundial B que han disputat les seleccions absoluta i també les seleccions sub-19, l’activitat de la Federació Andorrana de Patinatge no acaba aquí pel que fa a l’hoquei patins. El combinat nacional sub-17 serà el següent a entrar en escena i participarà entre l’1 i el 8 de setembre al Campionat d’Europa que se celebrarà a la localitat portuguesa de Torres Vedras. L’equip nacional buscarà mantenir la bona dinàmica dels últims tornejos.

tracking