Natació

A Gwanju, a competir amb els millors

Mònica Ramírez, Nàdia Tudó i Bernat Lomero viatgen amb l’objectiu de fer marca

A Gwanju, a competir amb els millors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“En un Mundial és on apareixen les primeres espases de la natació i és on el nivell és molt exigent, com en uns Jocs”. Són paraules del director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Xavier Torrallardona durant la presentació ahir a la seu d’Andbank de l’equip de la FAN que competirà al Mundial de piscina llarga que se celebra a Gwanju (Corea del Sud) del 21 al 28 de juliol.

L’equip format per Mònica Ramírez, Nàdia Tudó i Bernat Lomero ja van representar el país als Jocs dels Petits Estats de Montenegro, amb sis medalles i cinc rècords d’Andorra, i comptaran amb el suport d’Hocine Haciane, que s’estrena com a tècnic. “Han de sentir el privilegi d’estar amb els millors del món, que ho valorin i que ho donin tot”, va explicar, il·lusionat. Tant l’exnedador com el mateix Torrallardona van coincidir a assenyalar “aconseguir millors marques i rècords d’Andorra” com a objectiu principal, tot i que el director tècnic va subratllar que l’altra voluntat és “seguir creixent progressivament”.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va traslladar “l’orgull” que significava que aquest equip representi Andorra a Gwanju i va destacar que l’estat actual de la natació andorrana és “fruit de molt treball i de picar pedra des de la base”. A més, Riva va exposar que la FAN ja havia traslladat al ministeri algunes peticions i que, principalment, les demandes recauen en el tema de les infraestructures. “Ha estat un any malaurat per als Serradells i reestablir la instal·lació és l’objectiu prioritari.”

Bernat Lomero serà el debutant de la delegació el dia 21 en la prova de 50 metres papallona i la participació andorrana la tancaran Mònica Ramírez en 50 metres lliures i Nàdia Tudó en 50 braça el dia 27. Totes les proves dels andorrans seran a les 9.30 h.

tracking