Tradició consolidada

La 42a edició de la Multisegur Volta als Ports d’Andorra comptarà amb quasi mil participants

Tradició consolidadaXavier Pujol

Les bicicletes tornaran a ser les protagonistes al país el cap de setmana vinent amb la celebració d’una de les marxes cicloturistes amb més tradició al Principat, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, que arribarà enguany a la 42a edició i que va ser presentada ahir al Centre Esportiu d’Ordino. La prova d’enguany tindrà un miler de participants i, com és habitual, hi haurà un total de quatre recorreguts amb diferents nivells de dificultat.

Els quatre circuits arrencaran des del Prat del Colat de la Massana i finalitzaran a la Coma d’Arcalís, que estarà tancada al trànsit de vehicles sense acreditació des de les onze del matí. El recorregut estrella serà el quart, que tindrà 109 quilòmetres i un desnivell de 3.232 metres i pujarà la Peguera, la Comella i Beixalís, abans d’arribar a la Coma d’Arcalís. Per fer aquest traçat s’han inscrit unes 430 persones. A més, hi haurà un recorregut amb 81 quilòmetres (amb 309 inscrits), un amb 53 quilòmetres (amb unes 200 persones apuntades) i un últim de 27 quilòmetres (compta amb 50 participants).

El director de la cursa, Gerard Riart, va destacar que “l’objectiu de la Volta als Ports no és la quantitat, sinó la qualitat que donem”, i va afegir que “hi ha poques marxes en què es doni esmorzar als corredors abans de la sortida, un mallot de qualitat o dinar i cervesa a l’arribada. A més, gràcies a molts esforços es talla la carretera al tram final”. Riart també va destacar satisfactòriament que hi hagi 114 dones inscrites a la prova, situació que suposa més d’un deu per cent dels inscrits totals, i va assegurar que “és molt positiu veure com les noies cada vegada s’animen més a fer ciclisme en ruta”.

A la presentació, que va comptar amb representants de Multisegur, Andorra Turisme, l’Agrupació Ciclista d’Andorra, i els comuns d’Ordino i la Massana, també es va destacar l’impacte que té la marxa per al país, ja que, segons va explicar el cap de nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, un 88 per cent dels participants a la prova són turistes que pernocten al país, la mateixa xifra de corredors que expliquen que tornaran a Andorra a fer cicloturisme. En aquest sentit, enguany hi ha inscrites setze nacionalitats, amb majoria d’espa­nyols (521), andorrans (uns 300), francesos (un centenar), i també gent vinguda de Polònia, el Brasil, Sud-àfrica o Colòmbia.

DISSABTE, ‘VILLAGE’ A LA MASSANA

La tarda de dissabte, la plaça de les Fontetes de la Massana acollirà el village per a la recollida dels dorsals entre les 15 i les 21 hores. A més, hi haurà estands de diferents marques i es faran sortejos de productes cada hora.

LA MARXA TAMBÉ COMPTARÀ AMB UNA QUINZENA DE PROFESSIONALS

Entre el miler de persones que participaran diumenge a la 42a edició de la Multisegur Volta als Ports d’Andor­ra també hi haurà una quinzena de ciclistes professionals, com és el cas d’alguns dels residents al país. Un dels noms destacats serà el del corredor rus del Team Ineos (antic equip Sky) Pavel Sivakov, que va finalitzar en setena posició l’últim Tour de França. També participaran a la prova quatre o cinc cor­redors del Team Euskadi Murias, amb Beñat Intxausti al capdavant, i diversos dels ciclistes del Mitchelton-Scott. El director de la prova, Gerard Riart, va manifestar que “aquests corredors no venen a disputar i guanyar la prova, sinó que venen a ajudar-nos a promocionar la prova i també a fer un entrenament de qualitat”, i va afegir que “és maco per als cicloturistes que puguin compartir una estona amb els professionals”. La participació dels professionals residents al país no és nova, ja que l’any passat hi va haver, entre d’altres, l’australià George Bennet o el corredor espanyol Carlos Verona.