BTT

Continuïtat garantida

La Copa del Món de BTT es va presentar ahir i tant Vallnord com l’UCI van donar gairebé per fet que tornarà del 2021 al 2023

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’edició d’enguany de la Copa del Món de BTT es va presentar ahir a les instal·lacions del Vallnord Bike Park la Massana, i tant des de la banda andorrana de l’organització com des de la Unió Ciclista Internacional (UCI) es respirava un clima que feia pensar que l’esdeveniment té llarga vida al país. L’edició del 2020 està assegurada per contracte i, a més, l’any 2024, el mateix traçat acollirà el Campionat del Món de BTT.

Amb aquest escenari es fa difícil pensar que els anys 2021, 2022 i 2023 no hi hagi Copa del Món a Andorra i així ho va assegurar Simon Burney, representant de l’UCI: “Sempre mirem d’anar a les instal·lacions del Campionat del Món els anys anteriors, amb la Copa del Món, per tant, si Andor­ra s’hi aplica estic segur que serà una candidatura d’èxit.” A les seves paraules s’hi va afegir Josep Marticella, que va subratllar que tenen “previst posar aquesta candidatura, és difícil entendre un Campionat del Món el 2024 sense Copes del Món prèvies”.

La candidatura oficial s’ha de presentar durant aquest any, perquè la decisió final es prendrà el 2020 i es comunicarà durant el Campionat del Món de cross country, tot just una setmana abans que la Copa del Món de BTT torni a Andorra.

El cònsol major de la Massana, David Baró, també va ser present a l’acte, i després de recordar que el seu equip de govern ja té bloquejada una partida de 500.000 euros per al Mundial, va destacar la rellevància del fet que hi hagi eleccions al desembre: “El nou comú tindrà dos o tres mesos per decidir si fa candidatura per al 2021 i potser per al 2022.” Tot i recordar que és una decisió que ja no els correspon, va vaticinar que “penso que en el 99,9% hi haurà continuïtat, sigui quin sigui el color polític, això no es pot aturar aquí. Andorra ha vingut per continuar amb l’UCI i la Copa del Món”. En aquest sentit, va concloure que creu “que s’ha de ser valent i fer un dossier per als tres anys [2021, 2022 i 2023]”.

La Copa del Món de BTT ve al Principat de manera ininterrompuda des de l’any 2015 i, en cas d’aconseguir la presència de les edicions que encara resten entre el 2020 i el 2024, es tancaria un cicle de gairebé deu anys. Baró també va voler fer esment del que significaria: “Seria bo fer tot el tram sencer i aconseguir aquest repte de ser una seu fixa de Copa del Món sense aturar-nos, falten tres anys i ho podem aconseguir.” Amb aquesta edició, va reblar, “s’obre una finestra al món i el repte és fer una bona destinació turística també a l’estiu”.

JOAN ARACIL, AARON QUEROL, GUY DÍAZ I KILIAN FOLGUERA, ENTRE ELS 571 'RIDERS' D'AQUESTA EDICIÓ

Els ciclistes Joan Aracil, Aaron Querol, Guy Díaz i Kilian Folguera seran els representants del Principat en aquesta edició de la Copa del Món. Tots quatre competiran entre un total de 571 esportistes que venen de 43 països diferents. A més, des de l’organització s’espera que arribin unes 35.000 persones de públic al Vallnord Bike Park la Massana. La competició donarà el tret de sortida demà, amb el short track, dissabte es farà el descens i diumenge es tancarà la Copa del Món amb el cross country olímpic. Aquesta serà una de les especialitats que més al·licients presentarà, ja que els bikers estaran centrats a donar el millor d’ells mateixos per fer servir la cita com la millor preparació per als Jocs Olímpics que se celebren l’any vinent a Tòquio.

Continuïtat garantida

tracking