Hoquei patins

Andorra és virtualment campiona

La selecció és a un partit d’aconseguir el títol i l’ascens al Mundial A del 2021

Andorra és virtualment campiona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana d’hoquei patins sub-19 és virtualment campiona del Mundial B, que s’està disputant a Vilanova i la Geltrú i acaba dijous. De fet, els de Roger Corral depenen totalment de si mateixos i només necessiten puntuar davant l’Índia per assegurar-se matemàticament el títol. El partit es juga avui a les 10.30 hores i un empat o una victòria no només significaria el campionat, sinó que també els donaria l’ascens al Mundial A. Aquesta competició tindrà lloc a l’Argentina l’any 2021.

El rival dels tricolors és el més feble del grup, de fet, és cuer i encara no ha sumat ni un sol punt. Per això, Corral reconeix que “hi hauria d’haver un daltabaix perquè no guanyem l’Índia”. De fet, en el partit de la primera volta Andorra va sotmetre els asiàtics fins al punt d’acabar-los superant per zero a nou.

El seleccionador admet que “estem contents, ens havíem marcat l’objectiu d’acabar campions i virtualment ho som, ens falta tancar-ho, però ho tenim pràcticament fet”. Tot i perdent amb l’Índia, ell i els seus homes podrien tancar el dia aixecant el títol ja que Moçambic i la Gran Bretanya s’enfronten el un duel que desfarà l’empat a la segona plaça, i una derrota del quadre africà els convertiria en campions. La Gran Bretanya també té sis punts, però els del Principat, s’han imposat als anglesos en els dos duels directes i per tant, en cas d’igualtat, el primer lloc cauria del costat andorrà. L’equip nacional té dotze punts.

Lluny de pensar en derrotes, Roger Corral té clar que l’ambició dels seus homes s’ha de mantenir a cotes màximes i per això “ara hem de buscar acabar el Mundial fent ple de victòries, volem acabar guanyant tots els partits”. Andorra és la millor defensa de la competició, només ha encaixat set dianes i ha estat precisament això el que l’ha portat a tenir l’ascens a tocar. En el capítol golejador, la Gran Bretanya i Moçambic n’han convertit vuit més que els tricolors, però cap ha estat capaç de doblegar-los.

tracking