Els opositors de la federació de futbol demanen eleccions en un termini breu

Els clubs contraris a l’actual junta de la FAF demanen comicis per renovar l’equip directiu

Els opositors de la federació de futbol demanen eleccions en un termini breuJORDI SEABRA / RTVA

Creat:

Actualitzat:

El sector crític amb la junta de la Federació Andorrana de Futbol (format per UE Santa Coloma, FS la Massana, FC Encamp i Inter Escaldes) és partidari de celebrar eleccions per escollir una nova junta directiva que dirigeixi l’ens. Aquests clubs, precisament, són els que van presentar ahir un escrit a la seu de la FAF deixant oberta la possibilitat d’impugnar l’assemblea perquè no havien rebut la informació econòmica dintre dels marges de temps previstos i perquè l’estat del compte no està gens detallat. Un cop vist aquest escenari, la junta va decidir suspendre sine die la reunió, tot i que la intenció és fer-la “com abans millor”, segons va explicar el directiu Manolo Jiménez, que va descartar una convocatòria electoral, sinó la celebració d’una nova assemblea ordinària.

Etiquetes:

En aquest sentit, els clubs que s’han personat a la causa de l’operació Cautxú insten que se celebrin eleccions a la federació perquè tingui lloc una renovació que permeti netejar el nom de l’entitat després de les detencions i la possible corrupció de la que s’acusa Gea i García. Aquestes entitats consideren que s’han de convocar uns comicis amb diferents candidatures perquè els clubs puguin optar entre diferents projectes i que no es repeteixi la situació dels últims anys, en què diuen que Gea tenia controlats la major part dels clubs i gairebé el seu candidat era elegit per aclamació. En aquest sentit, critiquen que hi hagi presidents a l’ombra d’entitats que estan treballant a la federació o fins i tot familiars de presidents de clubs que també estan contractats.

Aquests clubs volen que els comicis es convoquin al més aviat possible i temen que els actuals directius estiguin allargant el termini en espera que Gea surti de la presó i es torni a posar al capdavant per gestionar les eleccions a la seva manera. Aposten perquè després de tot el que ha passat i el descrèdit i la sospita permanent en què viu la federació, el millor és fer foc nou.

DEFECTE DE FORMA

Respecte a la suspensió de l’assemblea d’ahir per un defecte de forma, els clubs es feliciten de la decisió de la federació entenent que sense una memòria d’auditoria que expliqui les partides dels comptes de l’any passat no es pot demanar als presidents que els avalin o els tombin. Amb uns comptes del 2018 d’uns 14 milions d’euros en despeses s’insta que les partides han d’estar explicades i justificades i no amb un simple compte d’ingressos i despeses, que és el que la federació ha facilitat a les entitats que van demanar la suspensió de l’assemblea general. A més, aquests clubs s’han personat a l’acció civil per conèixer tota la informació de l’operació Cautxú, tal com finalment farà la mateixa FAF.

La junta directiva tenia tot preparat a la sala de l’Estadi Comunal Joan Samarra, i tots els membres, en bloc, i amb el vestit oficial de la FAF, van comparèixer per explicar la suspensió de l’assemblea. El vocal Manolo Jiménez va ser l’encarregat de donar les pertinents explicacions i va agrair-ho als clubs que havien presentar l’escrit perquè “no ens volem trobar amb una impugnació de l’assemblea”, tot i assegurar que no sabia quines eren les entitats que havien signat el document. Sobre el famós defecte de forma, Jiménez va manifestar que “ho estan estudiant els advocats”, i, segons la federació, tindria a veure amb el fet que la convocatòria es va fer amb 13 dies de marge, més dels que marquen els estatuts, però menys dels 15 que exigeix la Llei d’associacions.

Pel que fa als propers esdeveniments, Jiménez va explicar que “volem convocar l’assemblea general al més aviat possible, en principi durant l’estiu, o aquest mes o a principi d’agost”. Sobre la transparència de l’ens federatiu, un dels punts que criticaven des del sector opositor, el vocal de la FAF va assegurar que “l’assemblea d’avui era per avançar als clubs com quedava la junta, ja que tenim alguna incorporació i alguna baixa”.

ELS PARES DELS JUGADORS DE L'ENFAF DEMANEN QUE NO S'ELIMININ ELS EQUIPS

Els pares dels jugadors de l’Enfaf, els equips que té la FAF i que competeixen a Catalunya, van fer una carta pública per demanar que no s’eliminin aquests conjunts, tal com havien demanat alguns dels clubs del país. Al document, els signants defensen el paper de la FAF en aquest aspecte perquè “va salvar una base que hauria desaparegut”, i agreguen que “en el futbol d’Andorra hi ha cabuda per a tots els nens a qui els agrada el futbol, ja sigui als clubs, a l’Enfaf i al nou FC Andorra”. A més, els pares van criticar els clubs en aquest escrit assegurant que “hi ha clubs que estan monopolitzats per famílies, i sembla que fan prevaldre els seus interessos personals i econòmics”.

tracking