Motociclisme

Xavi Cardelús sortirà el 29è a Assen

A MotoGP la ‘pole’ va ser per al pilot francès resident Fabio Quartararo

Xavi Cardelús sortirà el 29è a AssenÁngel Nieto Team

Xavi Cardelús sortirà en 29a i avantpenúltima posició a la cursa del Gran Premi d’Holanda de Moto2, que se celebrarà avui al circuit d’Assen. Tot i millorar en quasi dos segons el seu crono de divendres, el pilot de l’Ángel Nieto Team va fer el 30è millor temps a la qualificació amb un registre d’1’39”474, però la sanció a Stefano Manzi va fer que guanyés una posició a la graella de sortida de cara a la cursa.

Després de la qualificació, Cardelús va mostrar-se satisfet per la millora i va manifestar que “haver rebaixat gairebé dos segons el meu millor temps d’ahir amb el xassís que he muntat avui demostra que a mesura que el material evoluciona, la progressió és més fàcil”, i va afegir que “a KTM són conscients del problema que tenim tots els pilots de la marca i estan fent tot el que poden per resoldre aquesta complicada situació”. De cara a la cursa, el pilot va assegurar que “encara volem ajustar un parell de detalls més per mirar d’optimitzar el comportament de la moto, però hem d’estar contents perquè hem fet un bon pas endavant”.

A la categoria reina de MotoGP, el primer lloc va ser per al pilot resident Fabio Quartararo, que sortirà des de la pole position després de superar dos corredors que també viuen al Principat com Maverick Viñales i Àlex Rins. A Moto3, el millor temps va ser per a l’italià Niccolò Antonelli, seguit per Kaito Toba i Tony Arbolino.

Les curses del Gran Premi d’Holanda arrencaran a partir de les 11.00 h amb Moto3. A les 12.20 h serà el torn de Moto2, mentre que l’acció a Assen es tancarà a les 14.00 h, quan arrenqui la cursa de la categoria reina, MotoGP, programada a 26 voltes.