Reportatge

El tennis s'obre camí

El català Albert Ramos viu al país des del mes de gener, i destaca que s’hi està trobant molt a gust. Després d’arribar a ser el número 17 del món el 2017, una lesió el va fer baixar posicions i ara treballa per tornar a escalar llocs al rànquing de l’ATP.

El tennis s'obre camíM.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Ramos és un tennista català, concretament de Mataró, que actualment ocupa el número 98 del rànquing de l’ATP. Després de dos anys força bons, el 2016 i 2017 va arribar a ser el número 17 del món després de ser finalista del Màsters 1000 de Montecarlo el maig del 2017, una final que va acabar perdent contra Rafa Nadal per 1-6 i 3-6. Després, però, va començar un petit calvari a causa de les lesions, especialment al canell, que l’han situat al llindar del Top-100 mundial.

Al gener, Ramos va decidir venir a viure al país amb la seva família, on s’entrena sempre que no està voltant pel món per disputar tornejos. Una de les pistes on entrena és la d’Anyós Park, i precisament allà va atendre el Diari i va explicar quins van ser els motius per traslladar-se al Principat: “Conec molt bé el Jamba Poux perquè va treballar a un club on jo m’entrenava, i també el Laurent Recourdec, i tots dos m’havien parlat molt bé del país.” A més, va afegir que “tant la meva dona com jo estem molt a gust, és un indret molt bo per als esportistes i vam pensar que era una bona possibilitat, va ser una passa que ens va costar una mica, però estem molt contents i esperem quedar-nos per molts anys”.

Des que el Purito Rodríguez va obrir la veda, molts esportistes de primer nivell han decidit instal·lar-se al país, sobretot ciclistes i pilots de motos, però no hi havia gairebé tennistes més enllà de l’argentí Marco Trungelliti. Sobre si l’arribada de Ramos pot servir de reclam per a altres companys, creu que “podria ser, però la dificultat del tennis en alçada és important”, i afegeix que “és un bon lloc per entrenar-se, s'està molt tranquil, i crec que en el futur vindran altres jugadors”.

wimbledon, proper repte

Després d’un any complicat pels problemes físics al canell, Albert Ramos explica que “ara per sort ja estic al cent per cent”, i assegura que l’objectiu per a la segona part de l’any és “intentar millorar posicions”, però admet que “estic pagant una mica que l’any passat no vaig jugar gaire bé, ara no tinc punts per defensar, i la intenció és millorar el rànquing i pujar posicions”. A més, el tennista explica que “és un any difícil perquè no és l’idoni per entrar als tornejos i has de jugar challengers”, i clou que “a la classificació de l’any vaig el 60, que no és la meva millor classificació, però tampoc és un desastre, i com que no defenso punts, ara puc pujar posicions”.

El proper gran repte per a Albert Ramos serà Wimbledon, que arrenca l’1 de juliol. Aquesta mateixa setmana marxarà cap a Londres per começar a entrenar-se sobre herba, i després del Grand Slam anglès, també disputarà tres competicions ATP en superfície de terra batuda a Bastad (Suècia), Gstaad (Suïssa) i Kizbühel (Kitzubel).

OBERT A COL·LABORAR AMB LA BASE

Andorra és un país amb tradició tennística, i també amb força esportistes de base. Preguntat per si estaria disposat a col·laborar amb el jovent, Ramos va declarar que “sí, encara no hem concretat res amb la federació, però sé que hi ha llocs on juguen els nens”, i agrega que “estic molt agraït al tennis per tot el que m’ha donat, i m’encantaria ajudar qui fos, ja sigui la federació o escoles privades per poder transmetre el que he tingut la sort d’aprendre en aquest esport”.

Per últim, Ramos va explicar les claus perquè vagin sortint jugadors al país: “És important tenir bones instal·lacions, bons entrenadors i, sobretot, molts nens i moltes ganes per poder millorar”.

tracking