Fase de classificació Mundial Eurocopa 2020

Sense confiar-se

La selecció torna a la competició amb la visita a Moldàvia, sobre el paper, el rival de nivell més similar
al d’Andorra

Sense confiar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció nacional absoluta torna aquesta tarda a l’acció (18.00 hores) en el duel corresponent a la tercera jornada del Preeuropeu que l’enfrontarà a Moldàvia, sobre el paper, el rival del grup H amb un nivell més similar al del combinat que dirigeix Koldo Álvarez de Eulate. Després d’unes setmanes amb més actualitat federativa centrada en l’aspecte institucional amb l’operació Cautxú que va acabar amb la dimissió del president, Víctor Santos, i la presó provisional del secretari general, Tomàs Gea, i pel tresorer, José García, la pilota torna a ser la protagonista.

Tot i que pot semblar que el duel de l’Stadionu Zimbru sigui propici perquè els tricolors tornin a sumar, des de l’expedició volen descartar eufòries. En aquest sentit, el seleccionador nacional va manifestar ahir durant la roda de premsa prèvia que “tenim marcat el partit d’avui, però en especial per no equivocar-nos”, i va agregar que “malament aniríem si creiem que podem treure un bon resultat sense fer les coses bé, és el dia en què més seriosos i preparats hem d’estar per intentar fer bé les coses”. El que sí que té clar el tècnic és que no es poden repetir les errades de l’últim partit a casa contra Albània al maig, i va declarar que “en fase defensiva hem d’estar millor que l’últim dia i no regalar tant, i hem d’intentar recuperar les sensacions que vam perdre el dia d’Albània a l’Estadi Nacional”.

El conjunt local no arrossega tampoc el seu millor moment, i ha començat el Preeuropeu amb derrota, això sí, contra els rivals més complicats com Turquia, on va caure per 4-0, i França, que va marxar de Chisinau amb victòria per 1-4. Però és cert que a Moldàvia li porta un bon record la selecció andorrana, ja que el 2014 i al 2016, l’exrepública soviètica va vèncer els tricolors en dos partits amistosos. Tornant al present, el capità Ilde Lima espera que Moldàvia “intenti portar el pes del partit, són físicament fots, tenen qualitat a pilota aturada, i intenten donar velocitat al joc”, mentre que sobre les opcions de puntuar, va manifestar que “Moldàvia té un nivell més similar al nostre, però la diferència encara és gran”, i va cloure que “venim amb la intenció de fer coses bé per intentar sumar”.

Txus Rubio, únic amenaçat

El lateral Txus Rubio és l’únic dels jugadors tricolors que està amenaçat de sanció i que es podria perdre el duel de dimarts contra França a l’Estadi Nacional si veu una targeta groga. També en té dues i està a una de la suspensió Cristian Martínez, però finalment no va poder entrar a la convocatòria a causa de la lesió que es fa fer amb la samarreta de l’FC Andorra.

A més, abans de començar el partit hi haurà un minut de silenci en memòria de Lennart Johansson, president de la UEFA entre els anys 1990 i 2007, i que va morir aquesta mateixa setmana. El màxim organisme del futbol europeu va decretar que a tots els partits que es disputin aquesta setmana hi hagi un homenatge a l’exdirigent suec.

tracking