Jocs dels Petits Estats

El Comitè Olímpic, amb la mirada als Jocs del 2021

El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, fa un balanç positiu de l’actuació d’Andorra a Montenegro

El Comitè Olímpic, amb la mirada als Jocs del 2021MONTENEGRO 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

18 medalles amb tres ors, quatre plates i onze bronzes, aquests han estat els resultats d’Andorra als Jocs dels Petits Estats d’Europa que Montenegro ha acollit al llarg de la setmana passada, quan l’objectiu principal era igualar els 17 metalls de San Marino 2017, a més d’intentar mantenir un or o sumar-ne més, i acabar al medaller al davant de San Marino. Tots tres objectius s’han aconseguit, i aquests són uns números satisfactoris per al Comitè Olímpic Andorrà i el seu president, Jaume Martí, que va destacar que “ha anat bastant bé, estic content perquè hem fet una medalla més que a San Marino, i a més hem fet tres ors”. També va fer una valoració positiva el cap de Govern, Xavier Espot, present a Montenegro des de dijous, que va felicitar la delegació andorrana pels resultats obtinguts en aquesta edició.

Sobre els metalls daurats, Martí va fer èmfasi que “és molt important fer-ne tres, i més en esports diferents. Al vòlei platja ja estàvem una mica més acostumats, però hi havia una mica de dubte amb el canvi a l’equip, i ha sortit molt bé, i també estem satisfets amb els ors en natació i atletisme”. Des del COA valoren encara més positivament els resultats perquè la delegació era gairebé la meitat que al 2017, i Martí va reconèixer que “em preocupava molt com arribàvem, perquè jo pensava que no estàvem tant en forma com el resultat ha acabat demostrant”, i va afegir que “la delegació curta demostra que les mínimes eren relativament altes, però la gent tenia moltes ganes de fer-ho bé i s’ha demostrat”. Martí va cloure que “els resultats són importants per nosaltres, tenint en compte que som la propera seu, i estem contents”. Per últim, va lloar Montenegro per l’organització.

VISTA POSADA A ANDORRA 2021

Montenegro 2019 ja és història i ara totes les mirades estan posades a Andorra, que acollirà el 2021 els Jocs dels Petits Estats d’Europa i serà la tercera vegada que el Principat n’és seu. Durant la cerimònia de cloenda dels jocs de Montenegro, Jaume Martí i Xavier Espot van rebre la medalla olímpica de mans del president del comitè local, Dusan Simonovic, el del Comitè Olímpic Europeu, Janez Kocijancic, i del Comitè Olímpic Internacional, Tomas Bach.

De cara al 2021, Jaume Martí va declarar que “tenim moltes coses preparades, i les federacions ja saben com ho han de fer perquè estan acostumades a organitzar competicions”, i va destacar que “en aquests jocs la majoria de medalles han estat de gent jove, així que tenim una base de nivell i hi ha una bona perspectiva de futur per als jocs de casa”. De la seva banda, Xavier Espot, que va assistir a un sopar de treball amb el president del COI, va mostrar-se convençut que Andorra pot acollir un esdeveniment com els Jocs dels Petits Estats.

ELS JOCS EUROPEUS SERAN LA PROPERA CITA

La de Montenegro no ha estat l’única gran cita del COA aquest any, ja que a finals d’aquest mes hi haurà la segona edició dels Jocs Europeus, que enguany se celebraran a la capital bielorrussa, Minsk. Seran del 21 al 30 de juny, i Andor-ra hi serà present en cinc disciplines esportives, el bàsquet 3x3 (amb equip masculí i femení), tir amb Esther Barrugués, judo amb Fabián Ramos, karate amb Silvio Moreira i ciclisme amb Samu Ponce.

tracking