Motociclisme

Xavi Cardelús sortirà penúltim en la cursa del Gran Premi d'Itàlia

El pilot del Principat va tancar ahir la sessió de qualificació amb un millor temps d’1’55”774

Xavi Cardelús sortirà penúltim en la cursa del Gran Premi d'ItàliaÁngel Nieto Team

Xavi Cardelús arrencarà des de la 31a i penúltima posició a la cursa del Mundial de Moto2 del Gran Premi d’Itàlia que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Mugello. El pilot del Principat va finalitzar la sessió de qualificació amb un millor registre d’1’55”774, lluny de les places capdavanteres, i començarà des de l’última fila de la graella de sortida a la cursa que arrencarà a les 12.20 hores i que està programada a un total de 21 voltes.

Després de la qualificació, Cardelús va manifestar que “tot el que sigui millorar ja és significatiu i implica haver evolucionat i aquesta ha estat la situació de la jornada d’avui, en la qual he rebaixat el meu millor temps en més d’un segon”. A més, el pilot va destacar que “més enllà de la millora dins del Gran Premi, el que té més valor per a mi és el fet que tot el que hem treballat i evolucionat de la moto ha tingut conseqüències directes en el seu rendiment i ho he pogut notar des del primer moment”. De cara a la prova d’avui, va assegurar que “l’objectiu és afinar encara més al warm-up i poder fer una bona cursa. Estem en el bon camí i això és el més important al marge de resultats i classificacions”.

Pel que fa a la resta de categories, Marc Márquez va obtenir la pole position de MotoGP amb un temps d’1'45”519, més de dues dècimes més ràpid que el segon classificat, que va ser el resident francès Fabio Quartararo, mentre que el tercer lloc a la graella va ser per a l’italià Danilo Petrucci. A Moto3, el més ràpid va ser el local Toni Arbolino, que va superar Gabriel Rodrigo i Lorenzo Dalla Porta. La cursa de MotoGP començarà a les 14.00 hores, i abans, a les 11.00 hores, serà la de la Moto3.