Triomf de prestigi i permanència dels isards (33-0)

Andorra es va imposar a Sèrbia, i es va assegurar seguir a la categoria, en un partit complet

Triomf de prestigi i permanència dels isards

Andorra seguirà un any més a la Conferència 2 Sud del Campionat d’Europa de rugbi per mèrits propis. Els isards es van assegurar la permanència a l’imposar-se ahir a la tarda a Sèrbia i gràcies a l’anterior derrota d’Eslovàquia amb Eslovènia. El conjunt balcànic arribava al Principat com a segon classificat, però els tricolors van completar un partit molt sòlid. Tot i que els visitants van obligar els andorrans a defensar-se prop de la seva línia de fons en els primers compassos, els complexos van anar desapareixent amb el pas dels minuts i els de Josep Magallón i Peter Lucas van fer-se seu el control del ritme i, sobretot, del terreny. La recompensa els va arribar al quart d’hora, quan van aconseguir el primer assaig, que posteriorment va situar el 7 a 0 amb la transformació del xut a pals. Peter Ambor i Marc Abelló en van ser els culpables. La superioritat local combinada amb la passivitat sèrbia es va mantenir, cosa que va aprofitar Francesc Rubia per culminar una gran jugada col·lectiva i convertir el 12 a 0. L’oval va anar de banda a banda passant gairebé per totes les mans fins a acabar creuant la línia. Abelló, en aquest cas, no va poder transformar el xut.

Al descans s’arribaria amb aquest resultat però una mala notícia: el partit s’havia endurit i en un intercanvi de cops que no va anar a més per molt poc, Roger Canturri va veure la groga i es va passar els deu primers minuts de la represa fora de joc. Andorra jugaria amb un menys.

La segona meitat va començar exactament igual que la primera i quan més a prop era Sèrbia de retallar, Miladin Zivanov va ser exclòs -també amb groga- i un minut més tard, Marc Abelló situaria el 19 a 0 amb assaig i xut a pals. Tot firmat per ell mateix prop del quart d’hora. La sentència definitiva va arribar a tretze minuts per al final, quan els tricolors van tornar a sumar fruit d’una acció global i Abelló va reblar el clau amb el xut a pals. 26 a 0, Sèrbia grogui i Andorra jugant el rugbi que havia volgut jugar tot l’any. A partir d’aquí, quedava gaudir de la festa, que havia començat sobre el terreny de joc i que va acabar amb el 33 a 0 i el comiat de Paul Alieu, que penjava les botes en un any en què ha aconseguit la permanència amb els isards i l’ascens amb el VPC. Josep Magallón, seleccionador nacional, va reconèixer que “les coses han sortit com volíem i s’ha vist un bon partit”. En aquest sentit va destacar que “la clau ha estat la defensa, acabem el curs amb molt bona boca”.