Segellar la permanència

La selecció juga contra Sèrbia a l’Estadi Nacional i una victòria li asseguraria mantenir la categoria, tot i que perdent també té possibilitats

Segellar la permanènciaI. M. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana de rugbi juga demà, a les cinc de la tarda a l’Estadi Nacional, un partit que és pràcticament a vida o mort. Els isards reben Sèrbia en l’últim duel del Campionat d’Europa, en el qual militen a la Conferència 2 sud. Més que els punts, davant dels balcànics hi ha en joc la permanència a la categoria, que quedaria vista per a sentència si els andorrans aconsegueixen la victòria o el punt per bonus defensiu. En cas de no fer-ho, haurien de veure quin ha estat el resultat del partit que enfronta Eslovàquia, última classificada amb zero punts, amb Eslovènia, tercera i a només un punt de Sèrbia, que és segona. El matx es juga tres hores abans que el dels tricolors.

Etiquetes:

Si els eslovacs guanyen i sumen el bonus defensiu tindran quatre punts, que són els que té ara Andorra i amb els que es quedaria en cas de perdre sense bonus. Si l’empat es desfà per average general, caldrà veure quina de les dues seleccions el té millor, i si al final de la jornada fos Eslovàquia, els isards perdrien la categoria. En cas de que la decisió depengui de l’average particular, Andorra se salvaria, ja que té guanyat el duel directe.

De cara al duel decisiu de demà, els isards podran tornar comptar amb Sebastien Caussé, un dels pilars de l’equip, i Agustín González. Tots dos entren a la convocatòria per substituir Alex Ridgway i Jordi Fidalgo. Pel que fa a la possibilitat de conèixer el desenllaç del xoc entre Eslovàquia i Eslovènia, Peter Lucas es va mostrar taxatiu: “En principi confiscarem els mòbils dels jugadors. Volem focalitzar-nos en el nostre partit, tant ens fa el resultat de l’altre partit. El nostre joc depèn de nosaltres.” Josep Magallón, que completa el tàndem de seleccionadors, s’afegia a les paraules del seu homòleg i reconeixia que “saber el resultat ens pot fer jugar millor o massa relaxats. Tant ens fa el partit que juguin, tenim moltes ganes de fer un bon partit i més davant la nostra afició”.

Tot i que l’objectiu dels andor­rans a principi de curs era tornar a pujar, el pas de les jornades els va fer veure que s’havien de centrar a seguir una temporada més a la Conferència 2 sud, on s’han trobat rivals que han crescut tant esportivament com econòmicament. “Ens falta guanyar experiència i créixer com a jugadors, però ens ha sorprès el nivell dels equips. Són similars, de l’est, on es nota que estan invertint en els esports minoritaris i tenen facilitats per seleccionar jugadors, el seu nivell ha pujat, són molt més atlètics que en anys anteriors”, reblava Magallón.

tracking