Santos dimiteix

El mandatari presenta la renúncia irrevocable com a president de la federació

Santos dimiteixFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Santos ha deixat de ser el president de la Federació Andor­rana de Futbol (FAF). El veterà mandatari va presentar, mitjançant l’enviament d’un burofax, la dimissió irrevocable com a màxim dirigent de l’organisme després de gairebé de cinc anys i escaig al càrrec. L’operació Cautxú, en què ha estat un dels processats, ha deixat molt tocat Santos, que, aconsellat pels seus assessors, ha decidit fer un pas al costat i renunciar al càrrec “per tal de no entorpir en la investigació que s'està duent a terme”, segons va notificar ahir en un comunicat la FAF. En el text, la federació també va voler “agrair de manera molt remarcada tots els anys de dedicació de Víctor Santos al futbol nacional”.

Etiquetes:

L’organisme intenta treballar amb normalitat per tal que l’impacte de l’afer afecti el mínim possible. De fet, en el marc d’aquesta normalitat, ja fa uns dies que els vicepresidents, Alfonso Martín i Elisabeth Pirot, estan exercint de màxims mandataris. De manera provisional, Martín i Pirot seguiran prenent els regnes de la federació fins que el mateix ens decideixi com reorganitzar la situació. De fet, van ser els vicepresidents qui van encapçalar la trobada a l’Estadi Comunal entre la federació i els clubs de la Lliga Multisegur per tal de donar-los tranquil·litat, oferir una imatge d’unitat i mostrar el respecte a la presumpció d’innocència dels implicats. Ahir, els clubs de la lliga afiliats van expressar el seu suport a la FAF i a la junta directiva a través d’un comunicat.

L’operació Cautxú va esclatar ara fa una setmana i va arrossegar Víctor Santos, que va quedar lliure amb càrrecs i sense mesures cautelars després de declarar davant la batlle, Stéphanie Garcia. Santos està acusat d’administració deslleial i de frau a la CASS. El secretari de la FAF, Tomàs Gea, va ser traslladat a la presó acusat també d’administració deslleial i de frau a la CASS, però, a més, d'apropiació indeguda. El tercer implicat és José García, el tresorer, que serà detingut en el moment que es tingui constància que ha tornat al Principat.

EL CAMPIÓ DE LLIGA, DIUMENGE A LA TARDA

Les competicions nacionals segueixen la seva marxa al marge de l’operació Cautxú i diumenge vinent a la tarda es coneixerà el campió de la Lliga Multisegur Assegurances, que, a més del títol, es guanyarà la plaça de andorrana per disputar la fase preliminar de la Champions League. Els dos partits del play-off pel títol, UE Sant Julià contra Vall Banc (Borda Mateu) i UE Engordany contra Inter Escaldes (Prada de Moles), es disputaran de manera unificada a les 16.00 hores. Els lauredians en tindran prou amb un empat per proclamar-se campions deu anys després i trencar la ratxa del Vall Banc, i els colomencs han de guanyar sí o sí per sumar la sisena lliga consecutiva. A l’altre partit, l’Inter necessita guanyar i que el Vall Banc perdi per ser segon i disputar l’Europa League per primera vegada a la seva història. A la part baixa, amb l’Encamp descendit i el Lusitans en posició de promoció, només resta saber si el seu rival serà el Carroi o La Massana.

tracking