Un any per créixer

Irineu Esteve, que deixa de ser sub-23, buscarà consolidar els grans registres d’aquest any i mantenir la regularitat

Un any per créixerANDBANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi va haver un nom a l’esquí andorrà que va brillar amb llum pròpia la temporada recentment acabada va ser el d’Irineu Esteve. L’esquiador de fons de la FAE va aconseguir puntuar en 10 de les 18 proves de la Copa del Món en què va participar, amb sis Top-30 i dos històrics Top-10. Una facturació de curs que, des de la Federació Andorrana d’Esquí, esperen poder consolidar. “El balanç de la temporada d’Irineu Esteve és més que satisfactori. L’any que ve hem de seguir millorant i creixent, consolidant aquest nivell.” Són paraules del tècnic, Joan Erola, durant la presentació del principal patrocinador de la secció.

Etiquetes:

Esteve es va mostrar molt content amb els resultats obtinguts aquesta temporada, la darrera com a sub-23. “Acabo amb una sensació molt positiva. Hem estat regulars i a un bon nivell durant tot l’any i volem seguir treballant el que fem bé i corregir les mancances”, va explicar. En aquest sentit, l’andorrà va reconèixer que patia amb els esprints i els canvis de ritme, perquè ha perdut sempre algun segon. “Sempre costa una mica quan ens fan un canvi de ritme agressiu i costa molt seguir-lo”, va afegir. En general, de cara a la propera campa­nya, Esteve vol “consolidar el nivell i intentar fer un petit salt. Hem de créixer cada temporada i anar millorant”.

Satisfacció amb Carola Vila

Els tècnics també van qualificar amb molt bona nota la temporada de Carola Vila, tot i que van reconèixer que “havia falta la cirereta, fer un Top-5”. Tot i això, va subratllar la seva entrenadora, Laura Orgué, “estem molt contents dels resultats al Mundial júnior i a les competicions de més nivell ha sabut fer uns bons resultats”. Aquest és un fet que demostra, segons Orgué, “la maduresa esportiva” de Vila.

L’any que ve Carola Vila passa a sènior i és possible que tingui algun contacte amb la Copa del Món. L’andorrana es va mostrar “molt contenta pels resultat del Mundial júnior, per la regularitat a la Copa d’Europa i pels Top-10 Opa assolits”. Vila no va amagar que “em vaig quedar amb les ganes que hi hagués un dia que es faci una supercarrera i aconseguir el Top-5”. En qualsevol cas, va assegurar estar “motivada per a l’any que ve”, el primer com a sènior, que afronta “amb moltes ganes”.

L'esquiadora andorrana ja té els punts necessaris per participar a la Copa del Món, però començarà la temporada a la Copa d’Europa. Ni la mateixa Vila ni la seva entrenadora, Laura Orgué, tenen cap pressa per introduir-se a la Copa del Món. Orgué destaca la importància “que les primeres experiències siguin positives i constructives”. Per això creu que “no passa res per esperar una mica”. La FAE creu que s’ha d’estudiar la conveniència, si ara seria positiu o no, per a l’esquiadora de participar a la Copa del Món. Per part de Carola Vila, que es marca com a principal objectiu el Mundial sub-23, assegura sentir-se còmoda amb la Copa d’Europa. “Tenim molts anys per a la Copa del Món, no hi ha cap pressa”, va cloure.

Pretemporada

Ahir va començar la pretemporada per als esquiadors de fons, “amb una dinàmica semblant a la de l’estiu passat enfocada a la millora de l’Irineu i la Carola”, tal com va indicar Joan Erola. Es farà una primera concentració a final de juny o principi de juliol, amb un bloc de treball físic al Pirineu amb esquís de rodes. “A l’estiu ens agrada treballar a casa i no carregar de viatges els esquiadors. Aquí es treballa molt bé”, va explicar Erola. A partir del mes de setembre fins a l’inici de les competicions, Vila i Esteve ja començaran a tocar la neu i a fer un treball més tècnic i específic.

tracking