ACB Lliga Endesa

Tombar un gegant té premi

El MoraBanc rep el Barça només dos dies després d’haver guanyat a Manresa i amb el play-off a tocar

Tombar un gegant té premi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram final de l’ACB és decisiu, agònic i vertiginós a parts iguals. Encara més si mirem el calendari del MoraBanc Andorra. Els tricolors fa menys de 48 hores que van tornar de Manresa amb un triomf vital i avui estan obligats a aconseguir-ne un altre amb regust de gesta si volen situar-se, per primer cop en moltes jornades, en posicions de play-off. Aquest vespre, a les 19.30 hores, visita el Poliesportiu el FC Barcelona. Els blaugranes arriben després de perdre tres dels quatre últims partits i cedir el liderat al Reial Madrid i el segon lloc al Baskonia, fet que encara els converteix en un equip més perillós. “Aquí hi ha la trampa, ja hem vist quina va ser la reacció del Barça després de perdre a casa amb el Baskonia. Anar a Gran Canària i ser un huracà”, alertava Ibon Navarro. L’entrenador tricolor apuntava al guió del partit com a una de les bases per poder fer front als d’Svetislav Pesic: “hem de saber què hem de fer i com. Esperem que vinguin amb molta ràbia, serà molt important com comencem el partit”. En aquest sentit afegia que “serà molt important atacar bé. És un equip molt físic i provoca moltes pèrdues”. Completament conscient de la magnitud del rival, no va acabar aquí l’anàlisi del basc: “caldrà controlar el rebot i el camp obert. Si el Barça pot córrer serà molt difícil parar-los”.

Pel que fa al fet que l’equip es tornia a col·locar entre els vuit primers de la classificació avui, Ibon Navarro, no tan sols es planteja mirar un minut més enllà del que no sigui el present més estricte. “Pensem en què hem de fer i com, són els últims tres partits per a tothom. Hem d’estar centrats a guanyar, pensar en les conseqüències no té sentit”.

A les files del Barça hi juga un vell conegut de l’afició andorrana com és Jaka Blazic. L’eslovè va ser un dels líders de l’equip el curs passat i precisament el seu bon rendiment al Principat l’ha portat a vestir els colors d’un dels grans del bàsquet europeu.

Per minimitzar el seu impacte i el d’una plantilla farcida de talent, serà fonamental que el MoraBanc obligui els culers a jugar-se llançaments el menys còmodes possible. El treball defensiu serà fonamental, així com no concedir segones opcions. El barça arriba ferit i els andorrans saben que poden tornar als llocs de play-off. La resposta, avui a partir de les 19.30 hores.

ELS PRECEDENTS

El Barça ja sap què és cedir al “factor bombonera” Andorra la Vella. El FC Barcelona ha visitat el Poliesportiu en cinc ocasions, des que el MoraBanc Andorra va tornar a l’ACB i després d’endur-se la victòria en les dues primeres, va encadenar dues desfetes consecutives. La primera va ser el desembre de 2016, quan Albicy i Jelínek van liderar el triomf andorrà per 87 a 80, amb 15 i 18 punts respectivament. La segona vegada que els catalans van caure al Principat, va ser el gener de l’any passat. Landing Sanè va ser el pricipal culpable que els culers marxessin amb un 102 a 92.

tracking