Setmana clau per al MoraBanc amb doble partit

El MoraBanc té al davant un doble enfrontament, contra Manresa i Barça, dos equips de play-off

Setmana clau per al MoraBanc amb doble partitFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El triomf convincent del MoraBanc Andorra diumenge contra el Monbus Obradoiro va donar aire als homes d’Ibon Navarro després de la mala ratxa de quatre derrotes consecutives, a més de deixar els tricolors encara vius (tot i que les opcions són complicades) en la lluita per acabar la lliga entre els vuit primers i poder disputar així els play-off pel títol per tercera temporada consecutiva.

Etiquetes:

Els números són clars, i els tricolors hauran de guanyar els quatre partits que resten per arribar a les 17 victòries i esperar que els rivals no sumin triomfs en aquest tram final. Els del Principat també podrien classificar-se guanyant tres partits i esperant que els beneficiessin altres resultats, però les opcions llavors disminuirien.

L’enfrontament de divendres a Manresa és clau, ja que els de Joan Peñarroya són setens i es troben a dues victòries dels d’Ibon Navarro. A més, l’average és favorable als catalans, que a l’anada van guanyar per 77 a 82 al Poliesportiu. Si el MoraBanc surt del Congost amb una victòria, els deixarà a només una i els pot deixar en una situació compromesa, ja que venen de perdre a Vitòria davant el Baskonia. Si no es gua-­nya a Manresa, l’escenari es pot posar molt complicat, massa, segurament. Diumenge visita el Principat ni més ni menys que el Barça. Els blaugrana tenen la classificació a la butxaca, però lluiten per acabar primers la fase regular. Ara per ara, porten un balanç calcat al del Reial Madrid i només tenen una victòria de marge sobre el conjunt de Velimir Perasovic. Després d’haver quedat eliminats de l’Eurolliga a les portes de la final de quatre, els de Pesic arribaran a Andorra totalment centrats en l’ACB, fet que encara els fa més perillosos.

Afrontar el cap de setmana havent guanyat a Manresa és fonamental per no arribar al duel amb l’FC Barcelona amb la calculadora a la mà i una pressió excessiva per guanyar. A més, el reforç moral d’un bon resultat al Bages és fonamental.

Les jornades 31 i 32 de la Lliga Endesa es disputen en un marge de temps molt reduït i poden deixar moltes incògnites gairebé resoltes, o ajustar encara més la lluita per ser entre els vuit primers. El Saragossa marca el tall i només té un triomf més que els andorrans. A més, rep dues visites exigents aquesta setmana: primer la del San Pablo Burgos, un equip perillós i que s’ha reforçat a la perfecció, i la del Reial Madrid. El potencial dels de Pablo Laso no admet dubtes i, a més, busquen el lideratge. A favor del MoraBanc també juga el fet que, en totes dues jornades, disputa el seu partit quan els de Porfi Fisac ja hagin acabat el seu, per tant, sabran el resultat. No és un fet ni de bon tros definitiu, però sí que els pot acabar d’esperonar, sobretot si els aragonesos no han aconseguit el triomf.

Els altres dos equips implicats en el grup de cinc que es jugaran els tres últims llocs de play-off són el Tenerife i la Penya. Els canaris venen de perdre la semifinal de la Basketball Champions League i són els que tenen un calendari més assequible sobre el paper. S’enfronten a Breogán, Obradoiro i Fuenlabrada, de la part baixa. L’únic equip de dalt al que reben és l’Unicaja, la jornada 33. Els malaguenys seran l’últim rival del MoraBanc a la lliga regular. El Joventut, de la seva banda, també és a dos triomfs dels tricolors i s’enfronta al Múrcia, el Manresa, el Baskonia i l’Estudiantes. Un calendari que tampoc és fàcil per assegurar la classificació.

LA PENYA TRICOLOR ACOMPANYARÀ A L'EQUIP AL NOU CONGOST

La Penya Tricolor donarà suport a l’equip en el seu partit a Manresa. El grup d’animació ha organitzat un desplaçament que surt des del Poliesportiu, el mateix divendres a les 16 hores. El cost del viatge és de 20 euros i inclou també l’entrada al partit. La Penya Tricolor ja va ser present a la derrota del MoraBanc al Buesa Arena de Vitòria i divendres es retrobarà amb Joan Peñar­roya. Qui també es tornarà a veure les cares amb una afició que coneix bé és l’actual tècnic dels del Principat, Ibon Navarro, que abans d’aterrar a Múrcia i a Andor­ra va dirigir el conjunt bagenc. El grup d’animació també ha fet aquesta temporada desplaçaments d’Eurocup. Va ser a Lió als quarts de final.

tracking