ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc segueix amb vida (91-72)

El MoraBanc Andorra derrota de manera contundent l’Obradoiro i trenca la ratxa de quatre derrotes seguides

El MoraBanc va superar ahir l’Obradoiro per 91 a 72 amb un gran partit col·lectiu de l’equip i va tallar la ratxa de quatre derrotes seguides. Amb el triomf, els tricolors segueixen a la lluita pel play-off, tot i que encara són a dues victòries del vuitè lloc a falta de quatre partits.

Va començar manant el MoraBanc tot i un inici un pèl erràtic de tots dos equips, però un parell de triples dels tricolors van donar-los una primera diferència (9-2) que va obligar Moncho Fernández a demanar un temps mort per aturar la sagnia. Els visitants van reaccionar i van aprofitar uns moments de desconcert dels del Principat, més pendents de les decisions arbitrals amb una tècnica a Moussa Diagne i abusant del llançament de tres punts, per situar-se per primer cop per davant en un primer període que va finalitzar amb una diferència mínima de 17 a 18 al marcador.

Veient que l’encert des de fora no era el millor, el MoraBanc va començar a posar pilotes a dintre per a Jerome Jordan, que va respondre amb escreix i va ajudar a tornar a donar el lideratge als tricolors després d’un parcial de 16 a 6 per situar la màxima diferència en nou punts (33-24), i quan l’Obradoiro va tenir una tímida reacció per posar-se a només tres punts el MoraBanc va aprofitar tres triples seguits al tram final per arribar al descans amb una renda de nou punts (44-35).

El MoraBanc va encarrilar el triomf amb una gran sortida al tercer quart, liderada, de nou, per Jerome Jordan, que va situar els tricolors 16 punts per sobre, tot i un nou moment de tensió amb una tècnica a Albicy per protestar una falta d’Albert Sabat sobre el base gal que els àrbitres no van xiular. El MoraBanc, però, tenia ben apresa la lliçó dels últims partits a casa contra el València i el Saragossa, i no va deixar-se anar en cap moment, com demostra el triple sobre la botzina de Dylan Ennis des de gairebé el mig del camp per tancar el tercer quart amb el 71 a 53 local.

L’últim quart va tenir ben poca història, amb els gallecs sense cap opció d’acostar-se al marcador i amb el Poliesportiu gaudint, de nou, d’una victòria del MoraBanc Andorra després de quatre derrotes consecutives. I més enllà del triomf, el punt més positiu del matx d’ahir va ser la reaparició de David Walker sobre el parquet després d’haver estat dos mesos lesionat.

Jerome Jordan va ser el més destacat amb 16 punts, 6 rebots i 18 de valoració, en un duel coral ofensiu per part del MoraBanc Andorra, ja que cinc jugadors (Ennis, Albicy, Shurna i Jelínek, a més de Jordan) van acabar amb deu o més punts.

El bàsquet no dona treva i el MoraBanc ja pensa en la doble jornada que ha d’afrontar aquesta setmana amb dos partits durs, la visita divendres al Nou Congost per enfrontar-se al Baxi Manresa i el matx de diumenge al Poliesportiu contra el Barça, en dos partits que acabaran aclarint la situació dels tricolors aquest final de temporada.