curses de muntanya

Òscar Casal acaba quart a la Xina

Òscar Casal acaba quart a la XinaSKYRUNNER WORLD SERIES

Òscar Casal va finaltizar ahir en quarta posició a la Yading Skyrun disputada a la Xina, la segona prova de la Copa del Món de curses de muntanya. Casal va ser l’únic representant de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i va quedar-se a tocar del podi en una cursa en què l’any passat havia obtingut la victòria.

La cursa tenia 32 quilòmetres i 2.819 metres de desnivell, amb una altitud màxima de 4.700 metres, i Òscar Casal va tenir un inici complicat, però a poc a poc es va trobar millor i va anar remuntant, de fet, al tram final era tercer, però Bhim Gurung el va acabar superant. El corredor de la FAM ha acabat la prova amb un registre de 3 h 31’51”, a gairebé 20 minuts del vencedor de la prova, que ha estat l’atleta local Jia Erenjia. La segona plaça ha estat per al català Oriol Cardona, mentre que el podi l’ha tancat Bhim Gurung. En categoria femenina la victòria ha estat per a la nord-americana Megan Kimmel, seguida per Ragna Debats i Ruth Croft.

Amb aquesta quarta plaça, Òscar Casal se situa segon a la general de la Copa del Món amb 102 punts, i després de la cursa va destacar que “fins al quilòmetre 20, les sensacions mentals eren una mica dolentes, ja que m’he trobat sol des del quilòmetre 8 però superats els 18 quilòmetres, ha vist el tercer i el quart classificat i m’ha donat molts ànims per acabar la cursa molt fort”.

La següent cita de la Copa del Món serà dissabte vinent amb la disputa de la Transvulcania, on només hi serà Julio Rodrigues.