TRial

Les categories de base estrenen el primer Trial de les 3 Nacions

La nova prova disputada a Sant Julià va tenir una primera jornada amb els més petits

Sant Julià de Lòria va acollir ahir la primera de les dues jornades del nou Trial de les 3 Nacions, la novedosa competició amb més de 230 pilots impuslada per la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) que puntua per als campionats nacionals d’Andorra, Espanya i França.

La jornada d’ahir va estar reservada per les categories petites i de base de tots tres campionats, un total de 17. Van competir tres categories del Campionat d’Andorra, vuit del Campionat d’Espanya i nou del Campionat de França, i els pilots van haver de superar durant un total de 12 zones a l’entorn de Fontaneda.

Un cop acabada la prova, la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria va acollir la cerimònia de podis, a més d’exhibicions de pilots francesos, o la possibilitat que el públic provés motos elèctriques. Per últim, es van realitzar les qualificacions per establir l’ordre de sortida per les categories grans del Campionat d’Espanya i del Campionat de França que seran els protagonistes de la jornada d’avui, amb la presència d’alguns dels millors pilots del món com el resident Toni Bou, Adam Raga, Jaime Busto o el gal Alex Ferrer. A més, avui també es disputarà la màxima categoria del campionat nacional, amb Oriol Pi defensant el títol vigent que va aconseguir la temporada passada.

Al contrari del que va passar ahir, les 12 categories que es disputen avui (sis del Campionat de França, quatre del Campionat d’Espanya, i dos del Campionat d’Andorra), competiran a les 12 zones estaran instal·lades a Nagol i al riu de Faucellers a partir de les 9.00 hores.