Motociclisme

Toni Bou mana i dona espectacle a casa

El resident va ser el gran dominador de l’X-Trial d’Andorra i va demostrar que no té rival

Toni Bou mana i dona espectacle a casaX-TRIAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Bou va tornar a demostrar, ahir, que no té rival en el món del trial. Va aixecar el tretze títol de campió mundial a casa i donant espectacle a un Poliesportiu d’Andorra entregat a la seva figura. El resident ja se sabia guanyador des de feia setmanes però això no li va impedir dominar i ser el millor al Principat. Quan va ser el seu torn, ja a la primera ronda, va protagonitzar una actuació sense errors, ni tan sols quan va passar pel tram més complicat de la zona tres, on la majoria de pilots havien puntuat o caigut. Bou va acabar la ronda amb un zero al marcador i amb temps restant al cronòmetre. En aquesta primera mànega, l’italià Luca Petrella i el catala Miquel Gelabert, van quedar fora de la que era l’última prova del campionat del món de trial indoor.

A la fase de classificació per a les finals, Jorge Casales i Jeroni Fajardo es van guanyar el dret de lluitar pel bronze en quedar segons dels seus grups davant de Fujinami i Benoit Bincaz. Adam Raga i Toni Bou van ser primers i, per tant, es jugarien el calaix més alt del podi a la final.

Fajardo va estar més encertat que Casales en la lluita per la tercera posició, tot i que les diferències tant en temps, com en punts, van ser mínimes. De fet, la quarta zona del de Valladolid, es va acabar sobre la botzina després de negociar l’última part d’aquesta amb una maniobra molt complicada. Fajardo, per la seva banda, va acabar amb dos segons de marge i a més, va acabar tercer de la classificació general del campionat del món. “Veníem amb molta pressió però al final he aconseguit aquest tercer lloc. Estic sense braços però crec que hem donat espectacle”, declarava el català tot just acabar la prova.

A la gran final, Adam Raga i Toni Bou van acabar de fer les delícies dels espectadors. Els dos millors pilots del món van treure el millor d’ells mateixos i, una vegada més, va ser el resident el que es va penjar la medalla d’or.

Després d’empatar a zero punts a la primera zona, el d’Ulldecona va veure com a la segona en sumava cinc i servia en safata el triomf a Bou. A la tercera i més complicada, el resident va sumar un punt, el segon de tota la jornada, però Raga va fer un altre cinc. Estava tot decidit i Toni Bou va aixecar el títol de campió el mateix dia que va guanyar l’X-Trial d’Andorra. “Ha estat una gran nit per a mi, he pogut fer gaudir el públic i el meu pilotatge ha estat del millor d’aquest any”, va subratllar Bou abans de desitjar que “seria increïble que Andorra fos una carrera més del mundial. M’entusiasma, és un lloc de motos amb gent molt aficionada. A més, poder gaudir d’una carrera així, és fantàstic”.

tracking