ACB Lliga Endesa

Recurs tombat

El jutge únic de l’ACB no valora si el triple d’Okoye estava dins o fora de temps però desestima la reclamació perquè no pot “rearbitrar partits”

Recurs tombat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge únic de la Lliga Endesa va desestimar ahir el recurs que el MoraBanc Andorra havia presentat contra el triple d’Stan Okoye per estar fora de temps. Una cistella que va significar que el Tecnyconta Saragossa obtingués la victòria al Poliesportiu diumenge passat. L’encarregat de dictar sentència, el jurista basc Juan Antonio Landaberea, va argumentar a la resolució que “no ostento ni la competència, ni la capacitat per rearbitrar partits”, i ni tan sols va entrar a valorar si la jugada decisiva del partit era o no legal o si estava dins o fora de temps, tot i les diverses proves tant de vídeo com fotogràfiques que havia presentat l’entitat tricolor a la seva denúncia, i en què sembla que els tres punts no haurien d’haver pujat al marcador.

La resposta del jutge únic va agafar el club andorrà de camí cap a les Illes Canàries, però la contesta va ser ben ràpida. El MoraBanc va anunciar en un comunicat que presentarà un recurs davant del comitè d’apel·lació de la Federació Espanyola de Bàsquet durant els propers dies (el límit per fer-ho és de deu dies hàbils). A l’escrit que va fer l’entitat, també va reiterar que “el MoraBanc Andorra continua mantenint que la jugada es va produir fora de temps”, motiu pel qual es presenta aquest nou recurs a la instància superior.

En cas que aquest segon òrgan tampoc donés la raó al MoraBanc Andorra, encara li quedaria un altre estament dintre del marc jurídic de la justícia esportiva espanyola on podria presentar un nou recurs, el tribunal administratiu de l’esport.

FOCALITZATS A TRENCAR LA MALA DINÀMICA

Aliens a la resolució sobre el partit del Saragossa, la plantilla i el cos tècnic del MoraBanc Andorra estan el cent per cent focalitzats en el matx d’aquesta nit (20.30 hores) contra l’Iberostar Tenerife. Tot i que perdre complicaria encara més la possibilitat d’estar al play-off, el vestidor no vol pensar-hi i té clar que l’únic objectiu és aconseguir la victòria per deixar enrere la mala dinàmica de tres derrotes seguides. El tècnic, Ibon Navarro, va admetre que “només pensem a guanyar un partit, ni podem ni hem de pensar en el play-off”, i va afegir que “hem de recuperar sensacions, i després ja ho veurem”. Tot i voler mirar cap endavant, al vestidor van reconèixer que el partit contra el Saragossa va fer mal, i Rafa Luz va manifestar que “hem treballat bé durant la setmana, és cert que l’últim partit ha fet una mica més de mal, però seguim amb opcions i l’equip està il·lusionat i hem preparat bé el partit d’avui”, mentre que Ibon Navarro va destacar que “evidentment l’equip ha estat trist, no pot ser d’una altra manera, però està treballant bé i la millor medicina per superar-ho és guanyar”. El Tenerife havia tingut un petit sotrac de resultats que l’havia fet sortir dels llocs de play-off, però està tornant a sumar victòries i segueix de ple a la lluita per finalitzar la lliga entre els vuit primers a l’acabament de la fase regular. Dimecres, sense anar més lluny, va superar la Penya en el partit avançat de la jornada 30 i ja és per sobre dels tricolors a la classificació. Sobre el rival, el tècnic dels del Principat va destacar que “és un equip que té molt bons tiradors i química, i que passa la pilota molt bé, i això els dona molts bons tirs oberts”. Sobre les claus del partit perquè el MoraBanc sumi una nova victòria després de tres der­rotes, l’entrenador basc creu que passen per “ser intel·ligents en defensa, i controlar el nivell d’ajudes al darrere”. A més, també va afegir-hi un dels aspectes que més han perjudicat els del Principat els últims partits, “la lluita pel rebot”. El principal comú denominador de les últimes tres derrotes han estat les errades pròpies del MoraBanc, i Rafa Luz creu que el que han de fer per evitar-les és “sobretot defensar millor sense cap mena de dubte, i també tenir control, perquè en atac marxem una mica de la manera que ens fa arribar a tenir avantatge, i això ens fa fallar tirs i no defensar bé”.

tracking