ACB LLIGA ENDESA

Desfeta després d'un pèssim últim quart (97-99)

El MoraBanc perd contra el Saragossa a l’últim segon i es complica les opcions de ser als play-off

Desfeta després d'un pèssim últim quart (97-99)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Difícil d’entendre, d’explicar i de perdonar. El MoraBanc Andorra va perdre ahir un partit dels que no es poden deixar escapar, perquè aquesta és la realitat. L’equip el va deixar escapar i podria ser que també s’esfumin els play-off. Però la sort no es pot temptar i menys quan un home com Stan Okoye sap que tindrà a les mans el triple per guanyar. A un segon per al final i 97 a 96, el nigerià va rebre del servei de fons per aixecar-se i anotar sobre la botzina. Ni l’Instant Replay va poder fer res per salvar la desfeta tricolor. De fet, no hauria estat just que el video-arbitratge deixés el triomf al Principat. Els trio arbitral va revisar l’acció amb tot el Poliesportiu pendent de la decisió i la sentència va ser la merescuda: cistella vàlida i cap a casa amb una derrota que s’havia gestat en deu minuts i tirant per terra el treball de tres períodes on el Saragossa no havia tingut gairebé res a fer.

Els d’Ibon Navarro van jugar un últim quart indignant, van fer 24 punts però en van rebre 39 i es van dedicar a especular en atac i veure-les venir en defensa.

Després de dominar els de Porfi Fisac durant més de tres períodes i arribar a tenir avantatges de fins a disset punts, els tricolors van donar tanta vida als aragonesos que es va entrar a l’últim minut de partit amb només cinc punts de diferència. Aquests seixanta segons van ser una metàfora del que havia estat l’últim quart. L’Andorra va especular tant que va esgotar la possessió i la va cedir a un Tecnyconta que va tornar a aprofitar la relaxació defensiva local perquè Carlos Alocén anotés de tres i situés un ja increïble 96 a 94. Però el via crucis encara no havia acabat. Seibutis va fer falta a Dylan Ennis i aquest només va ser capaç de sumar un punt dels dos que es jugava. Tres punts al davant i setze segons al rellotge. El Saragossa va treure de banda i Shurna va fer falta a un Stan Okoye a qui no li va tremolar el canell. Dos de dos i 97 a 96. La pilota, novament per als d’Ibon Navarro, que tot i haver jugat amb foc, tenien l’opció de tornar a col·locar-se a tres i deixar-ho tot en mans d’una hipotètica pròrroga. Però Dylan Ennis va empitjorar el que semblava que no es podia fer pitjor. Zero de dos des dels lliures i deu segons de possessió per als de Fisac. Stan Okoye va anar per terra, Moussa Diagne va forçar la lluita i l’alternança assenyalava pilota aragonesa. Va ser llavors quan va arribar la crucificció definitiva. El nigerià va rebre, amb un segon al cronòmetre, va fer un bot i es va alçar des de la cantonada. La pilota va entrar neta i es va acabar el matx, el taulell era vermell fruit de la botzina final.

Els partits de bàsquet duren quaranta minuts i el MoraBanc, ahir, en va jugar un de trenta. El va guanyar de fins a 17 punts i amb moments brillants, però per ser equip de play-off, no es pot menysprear ningú i el tricolors es van veure vencedors, herois i estrelles. Els van fer caure del cel, deu minuts que mereixen reflexió profunda, ni havien de passar, ni es poden tornar a veure.

Desfeta després d'un pèssim últim quart (97-99)

tracking