ACB Lliga Endesa

Els d'Ibon Navarro afronten un partit exigent a Vitòria

El MoraBanc arrenca el tram final de l’ACB amb una visita complicada al Buesa Arena

Els d'Ibon Navarro afronten un partit exigent a Vitòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta aquesta tarda (18.00 hores, Fernando Buesa Arena) la primera de les vuit finals que li resten per intentar classificar-se pel play-off de la Lliga Endesa, i ho haurà de fer sense Dylan Ennis, que està previst que aquest cap de setmana sigui pare per primera vegada. Ibon Navarro va explicar entre riures que “com a entrenador, jo prefereixo que viatgi amb nosaltres”, i ràpidament va afegir que “tots som persones, i en la seva situació, que està aquí sense família, és la millor decisió per tothom”.

Durant el compte enrere per intentar classificar-se per la Copa del Rei, al vestidor van admetre que els havia afectat la pressió de saber que havien d’estar aquí sí o sí, però ara, ja sense Eurocup entre setmana, l’equip afronta amb total garanties el tram final del curs en busca d’un dels objectius que, des de tots els estaments del club (directiva, secretaria tècnica i entrenador), es va posar com a prioritari a principi de temporada. Des del vestidor en són conscients i, encara que restin vuit jornades, David Jelínek va explicar que “tenim el play-off al cap perquè és el nostre objectiu. Falten molts partits i el principal per nosaltres som nosaltres, hem de jugar i intentar guanyar tots els partits”. Precisament en aquestes setmanes que resten, els tricolors s’enfrontaran a rivals directes per acabar entre els vuit primers com el Manresa, el Tenerife o el Saragossa, i per l’aler txec, “això, al final, és el millor, perquè depenem de nosaltres i no hem d’esperar el que facin els altres ni hem d’estar pendents de si guanyen o no”.

Sobre el partit d’aquesta tarda, Ibon Navarro, que va fer per primer cop aquesta temporada tota la roda de premsa en català, va manifestar que “juguem amb un dels millors equips d’Europa, i a casa seva, on juguen amb més energia. Això es tradueix amb més control del reu rebot ofensiu i del seu joc a camp obert, i necessitem controlar això perquè serà l’única manera d’intentar guanyar el partit”. El conjunt basc afronta una de les setmanes més importants del curs, ja que dimarts arrenquen els play-off de quarts de final de l’Eurolliga contra el CSKA de Moscou, a més, enguany, la final de quatre es disputa precisament a Vitòria. Sobre si aquesta circumstància pot afectar els homes de Velimir Perasovic, Navarro va destacar que “és una manera de llegir-ho, però l’altra és que feia molt que no tenien una setmana per descansar, i els trobarem frescos”.

PISTA MALEÏDA

ANDORRA LA VELLA. El Fernando Buesa Arena és una d’aquelles pistes que li costa al MoraBanc Andorra, ja que en set visites només ha aconseguit una victòria, al primer partit que hi va jugar el 16 d’octubre del 1993. Des del retorn a la màxima divisió del bàsquet espanyol, quatre visites i quatre derrotes. A més, el Buesa Arena tampoc porta bons records als tricolors pel que va passar a la Copa del Rei, amb el famós camp enrere contra el Reial Madrid, que va eliminar els de, llavors, Joan Peñarroya del torneig del KO.

Els d'Ibon Navarro afronten un partit exigent a Vitòria

tracking