Esquí de velocitat

Oliveras debutarà al quilòmetre llançat

Serà el primer cop que un andorrà competirà a l’elit mundial de la disciplina

Oliveras debutarà al quilòmetre llançat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Oliveras participarà per primera vegada en una competició de quilòmetre llançat en categoria absoluta. Es tracta de les finals d’aquesta modalitat d’esquí, que es disputaran a Grandvalira. La seva presència suposarà que Andorra tingui per primera vegada un representant del país competint en esquí de velocitat.

Les finals començaran demà, amb els primers entrenaments a la pista Riberal, seu de la competició. Cal destacar que la d’Oliveras és una participació puntual, ja que s’estrena en la modalitat per veure com s’hi sent. L’andorrà és nascut l’any 1991 i correrà sota els colors de l’equip de la Federació Andorrana d’Esquí.

La sortida es farà des de dalt de tot del traçat de Grandvalira, a 2.538 metres d’altura, i els esportistes recorreran els mil metres passant per un pendent màxim del 74%. Fins a dia d’avui, el rècord de la pista del quilòmetre llançat l’ostenta Philippe May, que va arribar als 199,56 quilòmetres per hora, el 7 d’abril del 2017. L’estació andorrana tornarà a ser decisiva en unes finals de Copa del Món, ja que els tres primers de la general opten al títol.

En categoria masculina, l’italià Simone Origone parteix com a favorit ja que arribarà com a líder de la taula, amb 440 punts. El segueix molt de prop l’austríac Manuel Kramer, amb 350, i tanca el podi Simon Billy. El francès suma 355 punts.

Pel que fa a les noies, la sueca Britta Backlund ocupa la primera posició, amb 200 punts, mentre que la italiana Valentina Greggio i la francesa Celia Martínez empaten a 140 en el segon i tercer lloc.

tracking