ACB Lliga Endesa

Burgos, massa fortí per remuntar

El MoraBanc va sumar la dotzena derrota a l’ACB en un matx marcat per la manca d’encert (66-62)

Dotzena derrota del MoraBanc Andorra a la Lliga en un patit que, aquesta vegada no va caure del bàndol andorrà. La manca d’encert des del perímetre i homes com Ennis i Shurna amb un i cap punt, respectivament, van ser massa lloses per tornar a remuntar un partit en tan pocs dies.

El matx arrencava amb els dos equips negats de cara a cistella. El primer període va deixar secs Sutton i Ennis, referències ofensives de Burgos i Andorra. El millor enmig del desconcert va ser un Moussa Diagne imperial: nou punts i set rebots del senegalès en gairebé vuit minuts i mig van donar als tricolors els primers avantatges i van enviar Goran Huskic a la banqueta.

El segon període tornava a donar protagonisme al 21, que amb el segon dos més un de la nit superava la desena i mantenia els tricolors a davant. Les alarmes es van encendre quan es va col·locar amb dues faltes i va haver de ser substituït per un Jordan perdut. El relleu li va agafar Vitali, però els de Diego Epifanio van anar fent-se forts fins a situar-se al davant a dos minuts i escaig per al descans. El desencís momentani s’agreujava amb la tercera del jamaicà i la posterior entrada en bonus. Dominique Sutton ho va aprofitar per maquillar el seu mal inici i sumar des dels 4,60 i enviar el partit al descans amb els espanyols manant. 30 a 24 i sensació agra a la mitja part.

La represa no va fer res més que empitjorar la situació. Un inici totalment desencertat dels d’Ibon Navarro, combinat amb una sortida elèctrica dels locals va donar-los un màxim avantatge de 15 punts en poc més de tres minuts. Huskic va esdevenir la principal arma ofensiva del Burgos i absolutament ningú va respondre. El parcial era de 10 a 3 i els punts andorrans havien estat, tots, des del tir lliure.

A partir d’aquest moment i després d’una antiesportiva de Fitipaldo sobre Albicy, els del Principat van anar tornant, a poc a poc i amb més cor que encert, al partit. Diagne i, per fi, el base francès va començar a reduir diferències, però el Burgos havia olorat la sang. Vítor Benite, que havia estat desaparegut en combat, va anotar dos triples dels que fan molt mal per tornar a posar el més deu al marcador. El brasiler ho va fer amb la mà de Jerome Jordan i David Jelínek a la cara en les dues ocasions.

El tram decisiu del matx obligava el MoraBanc a tornar a remuntar. Sembla que el que a principi de temprada era utòpic s’hagi convertit en un costum. Amb 51 a 41, Rafa Luz i Jerome Jordan es van aliar per demostrar que la teòrica segona unitat té molta pólvora i van firmar un parcial d’1 a 9 que ho tornava a obrir tot. A set per al final, dos punts per sobre els de Diego Epifanio. La batalla final es va lliurar amb els locals més frescos, amb més rotació i més protagonistes. Huskic feia molt de mal a la pintura defensivament i ofensiva; Sutton aprofitava qualsevol opció per sumar i el tàndem carioca que formàven Benite i Fitipaldo exercia de bombona d’oxígen. El MoraBanc necessitava quelcom més que Moussa Diagne, situava el 61 a 54 a poc més de dos minuts per al final. Els possibles herois van aparèixer: Albicy i Reggie Upshaw van sumar des del triple, però Cancar també ho havia fet i el cronòmetre ja era massa curt. 64 a 60 a 50 segons per al final. Ni unes ingènues passes de Huskic, ni una esmaixada tocant el cel de Burgos del mateix Upshaw van ser suficients. A 24 segons per al final, dos a sota i Frazier viatjava als tirs lliures per tancar el duel anotant-los els dos.