ACB Lliga Endesa

Sense treva i mirant als playoffs

El MoraBanc visita el San Pablo Burgos i no pot fallar si vol seguir pressionant els vuit primers

Sense treva i mirant als playoffsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra torna a la lliga quan només fa tres dies que va segellar el pas a les semifinals de l'Eurocup i a 72 hores d'enfrontar-se a l'Alba de Berlin en el primer partit de la sèrie. El San Pablo Burgos serà l'encarregat de posar a prova els tricolors aquesta nit, a partir de les 20.30 hores.

Tots dos equips aspiren a entrar als playoffs però sense cap mena de dubte, són els homes d'Ibon Navarro qui tenen més números d'aconseguir-ho, si més no, de lluitar-ho fins a l'últim moment. Aquest fet converteix la cita d'avui en un d'aquells duels en què hi ha molt a perdre, però també a guanyar. El calendari i la classificació demostren que no hi ha treva.

Els Andorrans són novens a una victòria del Tenerife, que a hores d'ara marca el tall amb els vuit primers i a dues del Manresa. Tant els canaris com els catalans tenen un cap de setmana complicat, ja que visiten la pista del Baskonia i del Tenerife, respectivament. Un hipotètic triomf dels andorrans, els deixaria en una situació molt positiva a l'ACB i els permetria afrontar l'eliminatòria europea amb els deures fets i el cap completament centrat en l'Eurocup. “Hem d'estar llestos des del primer minut, Burgos juga amb molta energia, sobretot quan juga a casa”, explicava Michele Vitali. Pel que fa a l'agenda de l'equip, l'italià va ser clar: “és un altre partit i tot i que estem molt contents, només podem pensar en Burgos i després ja pensarem en Berlin”.

Un dels trets característics dels de Diego Epifanio és que, a banda d’una plantilla que enguany ha incorporat homes de la talla de Vitor Benite o Bruno Fitipaldo, tenen a darrere una afició de les que es fan notar molt. L'ambient que es trobaran els d’Ibon Navarro serà un dels factors a tenir en compte: “crec que és una de les pistes més calentes que hi ha a la lliga” El basc, a més, va subratllar que “és un equip amb una plantilla molt llarga i molts jugadors capaços de decidir un partit. És un equip amb moltes armes i amb un nivell de joc molt alt, ens exigirà moltíssim”. En la mateixa línia que Vitali, va alertar que “hem de tenir clar que això no és l'Eurocup, que és la lliga Endesa i tot i que no estem en una mala línia, estem una mica lluny d'on ens agradaria ser. Van passant les jornades i hem de sumar victòries, aquesta seria de prestigi perquè es tracta d’una pista molt difícil. L'aspecte mental és molt important”.

Sis dels nou triomfs que han sumat els castellans aquesta temporada han estat al Coliseum, on han caigut equips com l’Unicaja, el Tenerife o el Gran Canària. Si el MoraBanc aconseguís assaltar el fortí, deixaria al San Pablo força tocat, ja que el situaria a una distància significativa de la part alta i l’obligaria a mirar a la zona perillosa amb força atenció.

Els tricolors s’estan acostumant a les cites exigents, als partits amb molt en joc i a tenir les cames a punt en poc temps. Els equips temuts són els que saben competir sigui on sigui i com sigui, i volen ser un d’ells.

EN CONDICIONS

Moussa Diagne s’entrena amb normalitat tot i l’ensurt de lió ANDORRA LA VELLA. Moussa Diagne va fer saltar les alarmes en els instants finals del partit a la pista de l’Asvel Villeurbanne. El senegalès es va haver de retirar just després d’intentar una entrada a cistella que no va poder acabar per molèsties a la part posterior del peu. Tot i que no va poder tornar a la pista, el pivot es va exercitar amb normalitat en l’entrenament que l’equip va fer ahir a la tarda a Burgos, per tant, estarà a disposició d’Ibon Navarro aquesta nit. Jerome Jordan és l’altre cinc pur dels tricolors, que no poden comptar amb Stevic.

tracking