Finals Copa del Món

Schmindhofer i Beuz, reis de la velocitat

La noruega i el suís van aconseguir els Globus de Cristall de la Copa del Món de descens

Schmindhofer i Beuz, reis de la velocitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les competicions de les finals de la Copa del Món van arrencar dimecres amb la coronació de l’austríaca Nicole Schmindhofer i el suís Beat Feuz com a reis de la velocitat, amb el triomf a la general de descens de la Copa del Món. Tots dos arribaven a la cita de Grandvalira com a líders de les respectives classificacions i no van donar opcions als seus rivals perquè donessin la sorpresa.

A la cursa femenina, el Globus de Cristall va posar-se força de cara per a Schmindhofer quan la única rival amb opcions, la seva compatriota Ramona Siebenhofer, va cometre una errada que la va deixar en última posició al descens. De fet, la seva mala actuació va fer que baixés a la tercera plaça de la general de descens. Abans, Schmindhofer havia fet una baixada conservadora, sense prendre riscos innecessaris, i va sumar així el primer Globus de Cristall de la seva llarga carrera amb una 11a posició a la cursa.

Sense emoció a la lluita per la general, aquesta es va traslladar a la prova de descens celebrada a la pista de l’Àliga del Tarter. Corine Sutter, que obria la competició, va aguantar durant bona part de la cursa amb el millor temps (1’32”99), un registre que semblava insuperable, però que va acabar rebaixant-se en dues ocasions a la part final de la prova. Primer ho va fer l’alemanya Viktoria Rebensburg amb un crono d’1’32”94, i després Mirjam Puchner va esmicolar tots els registres amb una baixada espectacular i un temps d’1’32”91 que li va donar la victòria i va confirmar el domini austríac en aquesta disciplina.

Pel que fa a la prova masculina, Beat Feuz ho tenia tot de cara per fer-se amb la general de descens i no va fallar. Dominik Paris va posar-li pressió aconseguint el millor temps i la victòria (1’26”80), però el suís en tenia prou de finalitzar entre els 12 primers i així ho va fer, sumant un sisè lloc a la cursa que va donar-li la seva segona general de descens de la Copa del Món seguida. A més de Paris, el podi de la cursa el van completar Kjetil Jansrud i Otmar Streidinger.

Després de la prova, Nicole Schmindhofer va manifestar que “no puc deixar de somriure, és increïble. Feia molt que el Globus de Cristall no venia cap a Àustria”. I va afegir que “dono les gràcies al meu equip per l’ajuda per aconseguir el títol”. De la seva banda, Beat Feuz va assegurar que “ha estat un dia emocionant, perquè no cada dia lluites per aconseguir un Globus de Cristall”, i va afegir que “m’he concentrat a no cometre cap errada durant la baixada”. Per últim, va manifestar que “abans pensava que no podria aconseguir el Globus per aspectes com les lesions o la meva constitució”.

CLASSIFICACIÓ

DESCENS FEMENÍ

1. Mirjam Puchner (Àustria) 1’32”91

2. Viktoria Rebensburg (Alemanya) a 0”03

3. Corinne Sutter (Suïssa) a 0”08

4. Nadia Fanchini (Itàlia) a 0” 22

5. Tamara Tippler (Àustria) a 0”24

GENERAL DESCENS FEMENÍ

1. Nicole Schmindhofer (Àustria) 468 punts

2. Stephanie Venier (Àustria) 372 punts

3. Ramona Siebenhofer (Àustria) 354 punts

4. Ika Stuhec (Eslovènia) 343 punts

5. Kira Weidle (Alemanya) 307 punts

DESCENS MASCULÍ

1.Dominik Paris (Itàlia) 1'26”80

2. Kjetil Jansrud (Noruega) a 0”34

3. Otmar Streidinger (Àustria) a 0”41

4. Mauro Caviezel (Suïssa) a 0”47

5. Vincent Kriechmayr (Àustria) a 0”48

GENERAL DESCENS MASCULÍ

1. Beat Feuz (Suïssa) 540 punts

2. Dominik Paris (Itàlia) 520 punts

3. Vincent Kriechmayr (Àustria) 339 punts

4. Aleksander A. Kilde (Noruega) 284 punts

5. Mauro Caviezel (Suïssa) 282 punts

tracking