Aposta pel futbol femení

La FAF presentarà de manera conjunta amb Espanya una candidatura per acollir l’Europeu sub-17 del 2022 o el sub-19, del 2021T

Aposta pel futbol femeníFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) presentarà de manera conjunta amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) una candidatura per acollir un Campionat d’Europa Femení de la categoria sub-17 l’any 2022, o sub-19, l’any 2021. Totes dues associacions van signar fa uns dies una declaració d’intencions oficials, i ara tenen fins al 28 de maig per elaborar el dossier definitiu de la candidaturai decidir si acaben de decidir-se per l’Europeu sub-17, el sub-19 o tots dos.

Etiquetes:

El secretari general de la FAF, Tomàs Gea va explicar ahir durant la presentació d’aquesta candidatura que “si s’aconseguís, seria molt important per al futbol femení, perquè permetria donar un impuls, fet que suposaria un creixement per als propers anys”. Per la seva banda, el responsable de futbol femení de la FAF, Julio Ferreros, va assegurar que “una competició com aquesta és importantíssima per a la promoció del futbol femení al nostre país, que està creixent molt ràpidament”, a més, va afegir que “anem creixent, i una competició com aquesta seria un punt d’inflexió per seguir cap amunt i fer que sigui un boom del futbol femení”.

El termini per presentar el dossier complet de la candidatura és el 28 de maig, i probablement la UEFA anunciï els països designats de cara al setembre quan se celebri el comitè executiu de l’entitat. A més d’Andorra i Espanya, Portugal i Romania també estarien interessats a presentar una candidatura, i també podria haver-hi un altre país. Segons va explicar Tomàs Gea, en el cas d’Andorra la competició es disputaria a l’Estadi Nacional, i possiblement a l’Estadi Comunal, tot i que en aquest cas “s’hauria de plantejar una millora”. A més, es podrien utilitzar els camps de la Borda Mateu, i els futurs camps de la Massana per a sessions d’entrenament. Sobre Espanya, encara s’hauria de decidir quines regions acollirien partits de manera conjunta amb Andorra.

Sobre el fet de fer-ho amb Espanya, Gea va explicar que “volíem buscar l’opció de fer-ho amb algun dels nostres veïns com Espanya o França, i vam triar Espanya perquè van mostrar-se oberts”, a més, va afegir que “van acceptar, i nosaltres serem els que pilotarem la candidatura, que serà Andorra-Espanya”. Per últim, va refermar que “amb aquesta acció volem potenciar les bones relacions amb la nova junta de la RFEF”.

El format actual d’aquests europeus és de vuit equips dividits en dos grups de quatre, però s’està estudiant ampliar el número a 12 o 16 seleccions. A més, en cas que Andorra fos amfitriona, obtindria plaça per a la competició. En aquest sentit, el secretari general de la FAF, Tomàs Gea va explicar que “estem treballant des de la base i tindríem tres anys per treballar millor i encara amb més il·lusió amb totes les jugadores que comencen”. Per últim, va assegurar que “crec que el nivell en dos o tres anys anirà pujant bastant”.

tracking