La cançó de l'enfadós

El comitè d’àrbitres insisteix a assenyalar el president i el jugador de la UE Santa Coloma com a autors de les frases masclistes

La cançó de l'enfadós

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els incidents que es van produir el 24 de febrer a la Borda Mateu en el transcurs del partit entre la UE Santa Coloma i l’Engordany sembla una cançó què no s’acaba mai. Ara, el comitè d’àrbitres ha volgut replicar el comunicat que va emetre la UE Santa Coloma diumenge passat en què manifestava amb contundència no tenir cap relació amb els insults masclistes que va patir la jove auxiliar Marta Sanjuan.

Etiquetes:

“S’ha d’entendre que els clubs defensen els seus interessos i per això el Santa Coloma va fer el comunicat, però sabíem que no ho reconeixerien. L’àrbitre ho va escoltar i per això ho va posar a l’acta. No hi ha més”, explica el president del col·lectiu de col·legiats, José Barbosa. “Abans de fer l’acta es va confirmar del tot que havien estat ells”, va afirmar. “Estic molt enfadat, la veritat. La Marta [Sanjuan] no menteix i també hi ha un informe d’un observador del partit que va ser testimoni de tot el que va passar.” Afegeix Barbosa que en aquest informe també queda reflectit que l’autor dels insults va ser el president de la UE Santa Coloma. “La Marta està molesta i dolguda perquè l’estan acusant de mentidera. No ho està portant gens bé. Té tot el nostre suport, el dels seus companys i el del comitè”, incideix Barbosa.

El president del comitè d’àrbitres, a més, subratlla que “jo hi era quan va acabar el partit i vaig anar a parlar amb ella”. Segons la versió del responsable d’arbitratge, ell li va comentar a l’auxiliar què primer s’havia de veure “qui havia estat”. La mateixa Marta, el seu pare, l’observador i “dos testimonis més” tenien molt clar que van ser ells i per això ho van posar a l’acta, sosté Barbosa. “El Bruno [l’àrbitre] no menteix. Els van veure, es van identificar les persones que van fer els comentaris i ho va posar a l’acta”, insisteix el president dels àrbitres.

Aquesta setmana ha de reunir-se el comitè d’apel·lació per decidir la resolució del cas. Si, finalment, hi ha sanció o s’acaba donant carpetada al cas dels insults masclistes a l’auxiliar, Marta Sanjuan. A dia d’avui, el comitè de competició ha castigat amb un partit el jugador colomenc i tècnic del club Boris Anton per “adreçar-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o actituds injurioses o de menyspreu”.

La UE Santa Coloma va fer efectiu el dret que té com a club de presentar un recurs contra l’acta signada per l’àrbitre Bruno Filipe Parente i on es recollia que tant Boris com el president del club, Joan Antoni Anton, havien proferit comentaris sexistes envers Sanjuan. Un extrem del qual des del club colomenc mostren el seu evident i total desacord, tal com va quedar reflectit en el seu escrit emès el cap de setmana.

L'OBSERVADOR DEL PARTIT, PERE ARMENTA, MANTÉ QUE EL PRESIDENT SE LI VA ENCARAR

Pere Armenta era l’observador que va redactar un altre informe, independentment de l’acta, que també va recollir els fets. “El president de la UE Santa Coloma se’m va encarar. Ve cap a mi, des de la grada, comença a cridar i a amenaçar i hi ha testimonis.” L’observador, però, com a figura neutral, no confirma ni desmenteix que Joan Antoni Antón i Boris Antón siguin els autors dels comentaris sexistes. “Vaig fer un informe on explico els incidents, amb unes proves, amb imatges, i ho passo a la federació. A partir d’aquí ho valora tot el comitè.” “Hi ha videovigilància a la Borda Mateu i és una prova molt important”, sub­ratlla Armenta. Durant aquesta setmana ha de reunir-se el comitè de competició.

tracking