Esquí

Xavi Salvadores finalitza novè a Wildhaus

Va aconseguir entrar al Top-10 a l’eslàlom FIS que es va celebrar ahir a l’estació suïssa

Xavi Salvadores finalitza novè a Wildhaus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Salvadores va acabar ahir en la novena posició a l’eslàlom FIS que es va disputar a l’estació suïssa de Wildhaus. L’esquiador de la FAE va aconseguir entrar entre els deu millors després d’obtenir un temps d’1’48”77, a 1”64 del vencedor, el suís Matthias Iten, que va vèncer amb un registre d’1’47”13. Salvadores, que sortia amb el dorsal 36, també va millorar els punts FIS en eslàlom, ja que abans en tenia 34,29 i amb la cursa celebrada ahir passa a tenir-ne 27,09.

També va ser a l’eslàlom FIS de Wildhaus Àlex Rius, que va finalitzar en la tretzena posició amb un crono d’1’48”90, a 1”77 del temps que va donar el triomf a Iten. De la seva banda, Axel Esteve no va poder acabar la competició. El del Principat va aconseguir el desè millor temps a la primera mànega, però no va poder completar la segona. Avui hi haurà un nou eslàlom FIS a l’estació suïssa.

DOS GEGANTS FIS

Ahir també es van disputar dos gegants en categoria FIS, un de masculí i un altre de femení. El de nois va fer-se a l’estació francesa de Les Menuires i l’únic representant de la FAE que va poder finalitzar-lo va ser Bartumeu Gabriel, que va aconseguir el 31è lloc. El del Principat va aconseguir un temps de 2’00”68, a 5”33 del crono que va fer el vencedor de la prova, l’esquiador francès Loevan Parand.

De la seva banda, no van poder acabar la segona mànega Xavi Cornella, Ty Acosta, Albert Tor­res, Quim Rodríguez i Bartumeu Gabriel, mentre que a la primera va quedar-ne fora Robert Ferrari. Avui l’estació gal·la acollirà una nova cursa FIS, en aquest cas en la modalitat d’eslàlom.

Per últim, també a França, però en aquest cas a Morzine Avoriaz, es va disputar un gegant FIS femení, amb Zoe Ramírez com a millor representant d’Andorra després d’aconseguir la 44a posició. La jove esquiadora va creuar la meta amb un registre d’1’54”34, a 7”71 del temps que va obtenir la francesa Louison Accambray, que va ser la més ràpida amb un crono d’1’46”63.

A més de Ramírez, també van competir Sissi Hinterreitner i Cande Moreno, però cap de les dues va poder completar la cursa disputada a França. Totes tres tornaran a disputar avui un nou gegant FIS a l’estació francesa de Morzine Avoriaz.

LES FINALS DE GRANDVALIRA, COMPROMESES AMB LA NATURA

El comitè organitzador de les finals de la Copa del Món de Grandvalira va preparar unes jornades durant el cap de setmana per mostrar el seu compromís amb la natura. L’acció es va batejar com a Campions del món en la preservació de la natura i va fer-se al centre comercial Illa Carlemany, on es va projectar un audiovisual per mostrar les activitats que fa Grandvalira-Ensisa per contribuir a la preservació del medi ambient. Aquesta iniciativa forma part del programa d’actes previs a les finals de la Copa del Món que es faran de l’11 al 17 de març.

Xavi Salvadores finalitza novè a Wildhaus

tracking