ACB LLIGA ENDESA

Imposar-se a un gegant ferit

El MoraBanc rep el Madrid, que ve havent perdut la Copa i al Palau Blaugrana durant l’aturada.

Imposar-se a un gegant feritFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra torna a l’ACB després de tres setmanes sense competir oficialment. Els d’Ibon Navarro reben aquest migdia -12.30 hores- el Reial Madrid, un dels millors equips d’Europa i el que més potencial ofensiu té de tota la lliga Endesa.

Els de Pablo Laso arriben després de la polèmica derrota a la final del Copa del Rei davant del FC Barcelona i de caure aquest divendres al Palau Blaugrana a l’Eurolliga. Aquestes dues derrotes contra el seu màxim rival han ferit un equip madrileny que ve al Principat amb ganes de revenja. Per a poder fer-li front, els tricolors hauran de mostrar la seva millor versió i, si volen tornar a tombar un gegant que ja van doblegar a la primera volta, hauran de partir d’una gran defensa. Jugar a un intercanvi de cistelles és massa perillós quan t’enfrontes a un conjunt que disposa d’armes com Sergi Llull, Jaycee Carroll o Anthony Randolph, per citar-ne algunes. Un dels factors que pot jugar a favor del conjunt andorrà és que el Madrid acumula una càrrega anímica negativa i un nombre de partits major en els últims dies, però també és cert que els d’Ibon Navarro fa tres setmanes que no es vesteixen de curt per competir oficialment. “Crec que hem fet coses perquè no ens afecti tant com la primera vegada, però tot i haver jugat tres partits amistosos, els objectius no són els mateixos”, deia Ibon Navarro. El tècnic basc va afegir que “el Madrid ha jugat cinc partits a una intensitat i una exigència brutals i sota aquest punt de vista no és la millor de les notícies per a nosaltres, però sabem quin partit volem fer i intentarem portar-lo on volem que sigui”.

Un dels factors que els pot afavorir és el fet de tornar a escena davant del públic del Poliesportiu. “Sempre tenim un punt més d’energia, corrent, obrint el camp i jugant un partit amb molt de ritme”. Tot i això, alertava que “no ens podem confondre, si els deixem jugar amb ritme, amb la qualitat que tenen en atac, patirem”. Les claus perquè això no passi seran una pressió defensiva alta i on els directors de joc blancs no puguin tenir les idees clares. “Necessiten punts fàcils per estar còmodes en el camp, hem de començar a defensar d’hora”.

Lluny de la polèmica que va envoltar la final de la Copa del Rei i de l’amenaça del club espanyol d’abandonar la lliga, Ibon Navarro no s’atrevia a pronosticar si arribaria un rival enfadat o bé despistat. “No és fàcil saber-ho ni tan sols per a nosaltres, però crec que en el moment que comenci el partit, tot això no existirà. Ja fa quinze dies i no ho tindran al cap, ni ells, ni nosaltres. Són coses de cara als mitjans i a la lliga però no esportives, espero el millor Reial Madrid, tenen jugadors amb molt de talent, per tant, és possible que totes les que no van ficar ahir [a la derrota davant el Barça a l’Eurolliga], les fiquin demà [per avui]”.

L’ACB torna al Principat i la prova per al MoraBanc és la més dura que podia arribar. Guanyar per segona vegada el mateix any un dels millors equips d’Europa, està a l’abast de molt pocs.

JORDAN I JELÍNEK, ELS QUE MÉS MINUTS HAN TINGUT DURANT L'ATURADA

ANDORRA LA VELLA. Jerome Jordan i David Jelínek són els dos jugadors que més minuts han disputat durant l’aturada de la Copa del Rei i posterior finestra FIBA. L’objectiu del seu protagonisme ha estat que s’adaptessin a l’equip després de passar-ho malament per motius diferents: en el cas del pivot, es tracta d’un jugador completament diferent al que el conjunt tricolor estava acostumat fins ara i cal reformular alguns aspectes quan ell és a pista. El txec, de la seva banda, sortia d’una lesió recentment i necessitava rodatge.

tracking