Irineu Esteve signa el 22è lloc al Mundial

Segona prova de l’andorrà a Seefeld, on ja va obtenir dissabte la 21a plaça d’esquiatló

Irineu Esteve signa el 22è lloc al MundialFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va disputar la segona cursa del Campionat del Món absolut que acull la ciutat austríaca de Seefeld. L’andorrà va ser 22è a la prova dels 15 quilòmetres clàssics.

Etiquetes:

En una modalitat que no és la que domina més, Esteve va anar de menys a més i va fer un temps de 40’30”2, a 2’07”6 del vencedor, el noruec Martin Johnsrud Sundby. Però per poder arribar a aquesta 22a posició va haver de controlar i gestionar les forces. L’andorrà era 38è en el primer quilòmetre. En el 2,3 guanyava dues posicions, mentre que en el 3,7 se situava 35è. En el quilòmetre 5 era 32è, i tot i que a la meitat de cursa (7,5) perdia una posició, en el 8,6 es trobava en la 29a plaça. Gairebé en el 10 (9,8) era 27è, mentre que se situava a la 24a posició en el quilòmetre 12,5. A partir d’aquí, gran batalla d’Irineu per millorar places.

El fondista estava molt content al final de la prova: “Ens hem tornat a trobar bé, sobretot a la segona volta. La primera potser hem sortit una mica massa lents, però a la segona ho hem pogut arreglar i crec que hem tingut l’espurna necessària per afrontar l’última volta amb garanties.” Per al tècnic Joan Erola, la d’Irineu “ha estat la millor cursa de la temporada”.

A la primera cita mundialista, Esteve havia estat 21è a l’esquiat­ló, amb 15 km+15 km (clàssic i skating). Ara, el fondista andorrà competirà en els 50 quilòmetres, previstos per diumenge vinent.

MORENO, 21a AL DESCENS DEL MUNDIAL JÚNIOR

Cande Moreno va tancar ahir la participació al Mundial júnior de Val di Fassa (Itàlia) amb el 21è lloc a la cursa de descens. Moreno va fer un crono d’1’27”08, a 3”17 del millor temps, que va ser per a la suïssa Juliana Suter, que va vèncer amb 1’23”91. L’andorrana va perdre ritme a la part superior de la cursa i això va fer que perdés temps en no poder ser suficientment activa amb el seu esquí exterior, segons va explicar el tècnic, Dejan Poljansek. D’altra banda, ahir també es va disputar el descens FIS de la combinada a Sella Nevea, amb Marc Oliveras i Matías Vargas. Els dos van acabar fora de cursa en no poder superar una de les portes.

tracking