L'equip nacional d'alpinisme arrencarà amb tres integrants

Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil són els primers membres de l’ENAA

L'equip nacional d'alpinisme arrencarà amb tres integrants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip nacional d’alpinisme d’Andorra (ENAA) de la Federació Andorrana de Muntanyisme ja és una realitat després que hagi acabat el procés de selecció i s’hagi escollit tres membres per formar-ne part. Els escollits han estat Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil i l’equip estarà dirigit per Francesc Keko Soldevila.

Etiquetes:

La federació va obrir el procés per formar l’equip al gener amb l’objectiu de “ promoure l’alpinisme de casa en el context internacional o acompanyar els joves cap a l’alt rendiment”, i van presentar-se quatre aspirants per formar part de l’ENAA. A més, la federació va rebre diverses peticions d’informació sobre els requisits mínims per formar-ne part, fet que podria ampliar el nombre de participants de cara a properes convocatòries.

L’ENAA s’estrena amb un programa de tres anys –tal com va aprovar la junta de la FAM– i la formació serà l’eix principal del projecte. La idea és que durant els dos primers anys hi hagi entre 20 i 30 jornades de treball, i també algunes estades, mentre que l’últim any del cicle hi haurà dues estades d’una setmana a més d’una expedició alpina.

L’equip va estrenar-se el cap de setmana passat amb una estada d’escalada en gel a la vall de Boí. Els integrants de l’ENAA van fer cascades de gel a l’obaga de Cavallers i també van treballar tècniques de progressió i seguretat, i diferents tallers. En total, els membres de l’equip van tenir 12 hores de formació i si la meteorologia ho permet, la previsió és que aquest cap de setmana es continuï treballant amb el desenvolupament de la tècnica d’escalada en gel.

tracking