Nou model sobre la taula

Els clubs de l’ACB s’han reunit i se’ls ha presentat una proposta de competició que encara s’ha de valorar

Nou model sobre la taulaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ACB segueix treballant per definir un nou model de competició que permeti alleugerir el calendari i, segons ha pogut saber el Diari, els clubs que formen la lliga ja s’han reunit i se’ls ha presentat una proposta, que es podria fer efectiva el curs vinent. Tot i que encara no n’ha transcendit cap valoració i encara menys si l’han aprovat –això es produiria en una assemblea i per mitjà de votació–, la proposta d’un nou model és sobre la taula.

Etiquetes:

Les línies mestres no són públiques encara, però podria consistir en una reducció del nombre de partits del calendari, mantenint els divuit equips que formen la lliga. Segons va avançar Mundo Deportivo, els quatre primers classificats (o els quatre equips d’Eurolliga) no jugarien com a locals contra els dos equips que haguessin ascendit el curs anterior, ni davant el quinzè i setzè classificats de la campanya precedent. D’aquesta manera, jugarien 17 partits com a visitants i 13 a casa, per 30 en total.

Aquest menor nombre d’enfrontaments que disputarien els equips de la part baixa de la taula es compensaria amb un també hipotètic play-off de permanència, de la mateixa manera que la pèrdua de presència com a locals dels millor classificats es compensaria econòmicament.

Tot i que aquesta primera proposta de nou model de competició ja ha estat presentada als clubs, encara resten diversos aspectes per concretar. En qualsevol cas, el pas de restar aparicions als conjunts que disputen l’Eurolliga podria estar més a prop i tenint en compte que aquest és un dels grans maldecaps de l’ACB el canvi seria molt gran. El que encara està per veure és com afectaria equips com el MoraBanc Andorra, que tant la temporada passada com aquesta també ha tingut competició continental i el seu nombre de partits s’ha vist molt incrementat respecte de les primeres temporades a la lliga Endesa.

El que sembla clar és que el focus per alleugerir el calendari es posaria exclusivament sobre el nombre de partits, per primera vegada després de molts anys. En cursos anteriors s’havia valorat i fins i tot dut a terme, tot i que no en la seva totalitat, una reducció del nombre d’equips. Fa dues temporades van competir disset clubs i es volia arribar als setze per tancar d’una vegada per totes el conflicte, però el model no va prosperar i es va tornar als divuit.

ITÀLIA CAU CONTRA LITUÀNIA AMB UN GRAN MICHELE VITALI, MÀXIM ANOTADOR AMB 22 PUNTS

Michele Vitali va tancar l’última finestra FIBA amb una der­rota davant Lituània, per 86 a 73. El jugador del MoraBanc Andorra va ser el millor del combinat azzur­ro en acabar l’enfrontament amb 22 punts i grans percentatges en el tir exterior. Vitali, que va liderar la producció ofensiva italiana, va anotar vuit dels deu llançaments de camp que va intentar. Els únics errors que va cometre, van ser des dels 6,75, on va firmar un més que notable quatre de sis, i en un tir lliure. Va acabar amb dos de tres. Pel que fa a la valoració, l’aler tricolor va enfilar-se fins als 26 crèdits, fet que el va deixar com a millor jugador del partit en aquest aspecte. Itàlia ja estava classificada per al Mudial i Lituània era primera de grup.

tracking