Reportatge

El somriure de Sami

A final de gener una delegació d’Unicef Andorra va visitar el camp de refugiats de Za’atari, a Jordània. Allà van conèixer el Sami, un jove que va perdre les cames fa set anys i que manté intacta la il·lusió per jugar a bàsquet.

El somriure de Sami

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sami és un jove sirià que va perdre les dues cames el 2012 mentre jugava al carrer. Una bomba oblidada que no havia detonat li va canviar la vida. A ell i a molts nens del camp de refugiats de Za’atari, a Jordània.

Una delegació d’Unicef Andorra, amb la seva directora, Marta Alberch, i el seu ambaixador, Albert Llovera, van portar material per intentar ajudar alguns dels milers de persones que acull el camp. Sami va rebre una de les 30 cadires de rodes que Llovera i Alberch van portar i que li permetrà millorar la mobilitat. Però, a banda de ser un regal vital, el de la cadira de rodes, perquè la que tenia abans estava trencada, hi va haver un detall que Sami va rebre amb entusiasme; una samarreta del MoraBanc Andorra. Unicef Andorra va viatjar a Jordània amb material del club tricolor i el jove sirià, com a boig del bàsquet, va rebre aquest regal amb il·lusió. Per al MoraBanc Andorra, el somriure del Sami és “la victòria més important de la temporada”. Albert Llovera recorda que el jove li comentava la idea de “ser jugador de bàsquet per, en un futur, poder sortir del camp. Estava molt il·lusionat”. Llovera aconsellava al Sami i li deia que “seria un bon jugador perquè té musculatura per ser-ho i això és molt important”. Llovera va generar la iniciativa d’intentar fer un equip de bàsquet al camp i que jugui amb els colors del MoraBanc Andorra. Evidentment, el Sami serà un dels dinamitzadors i un dels que somiaran desperts. Una il·lusió reflectida en un somriure.

LA FRANÇA D'ALBICY I LA BÒSNIA DE CAMPARA PERDEN ELS PARTITS

Les finestres FIBA no han començat gaire bé per als interessos dels jugadors internacionals del MoraBanc Andorra. Tot i tenir assegurat el bitllet per a la Copa del Món de la Xina, França va caure a Finlàndia per 76 a 69 amb 3 punts i 6 assistències d’Andrew Albicy en 32 minuts de joc. Sani Campara va disputar 7 minuts i tampoc va poder evitar la derrota de Bòsnia i Hercegovina a la República Txeca (69-64). Al tancament de l’edició jugava el Brasil de Rafa Luz i avui ho farà la Itàlia de Vitali.

El somriure de Sami

tracking