Situació gairebé calcada

El MoraBanc està sumant quasi els mateixos números en aquests moments de la lliga que l’any passat, quan va fer la millor classificació de la història

Situació gairebé calcadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta la segona aturada per les finestres FIBA de la temporada amb un mal regust després de la der­rota de diumenge contra el Movistar Estudiantes, però després d’un inici del 2019 més que positiu amb nou victòries en dotze partits disputats (cinc a l’Eurocup en sis duels i quatre de sis a la Lliga Endesa).

Etiquetes:

El balanç a la competició domèstica al final de la primera volta no ha sigut suficient per classificar-se per la Copa del Rei, però després de l’inici del 2019 dels tricolors, els homes d’Ibon Navarro segueixen de ple a la lluita per acabar l’any entre els vuit millors i poder disputar el play-off pel títol. De fet, els números que està aconseguit el MoraBanc Andorra a l’ACB són gairebé calcats als que va fer l’equip la temporada passada sota les ordres de Joan Peñarroya en aquests moments de la competició.

L’aturada per la Copa del Rei i les finestres FIBA va arribar l’any passat, igual que aquest, després de la jornada 20 de competició. Llavors, el MoraBanc ocupava la vuitena posició a l’ACB, l’última que dona accés al play-off, empatat amb el novè classificat amb 11 victòries i 9 derrotes, una temporada que els del Principat van acabar en sisena posició, la millor que el club ha aconseguit mai a tota la seva història a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Enguany els homes d’Ibon Navar­ro són novens amb un balanç equilibrat de deu victòries i deu derrotes, i estan a només una victòria del vuitè lloc que marca, casualment, el BAXI Manresa de Joan Peñarroya. A més, pel que fa als punts, l’equip té quasi la mateixa mitjana de punts anotats i encaixats respecte al curs passat.

Tant Ibon Navarro com alguns jugadors han mostrat la seva oposició a l’actual format de partits internacionals que deixarà els tricolors sense competir oficialment quasi un mes, tot i que al vestidor esperen que pugui ajudar a portar una petita millora. El capità, Oliver Stevic, va assegurar que “des del primer dia i des de la pretemporada sabem que el nostre objectiu és el play-off, res ha canviat”, i va agregar que “tenim tres setmanes per entrenar bé i treballar en coses petites que ens costen i crec que sortirem millor”. De la seva banda, Moussa Diagne va destacar que “hem d’intentar treballar més aquesta finestra que tenim ara per solucionar alguns problemes”.

CALENDARI COMPRIMIT

El MoraBanc estarà ara tres setmanes sense competir, però quan torni el bàsquet tindrà un calendari força atapeït. Diumenge 3 de març jugarà contra el Madrid i la setmana següent hi haurà tres partits més, dos del play-off d’Eurocup contra l’Asvel, i el d’ACB contra el Fuenlabrada, programat per dissabte, però que passaria a diumenge. Això comportaria que els tricolors hagin de jugar quatre duels en només vuit dies.

EL MORABANC ANDORRA TAMBÉ 'SERÀ' A LA COPA DEL REI DE MADRID

La ciutat de Madrid es prepara per acollir des de demà la Copa del Rei de bàsquet amb els set millors equips de l’ACB a la primera volta i el Movistar Estudiantes com un dels amfitrions. El MoraBanc Andorra no va poder obtenir la classificació, però també estarà present en certa manera a la cita madrilenya amb un dels càntics que més famosos dels últims temps al bàsquet espa­nyol, l’era campo atrás. Aprofitant la disputa de la Copa, el Barri de les Lletres de Madrid ha patit una transformació al nomenclàtor dels seus carrers i aquests han passat a tenir noms relacionats amb el bàsquet. El car­rer del Lleó o el de Jesús passen a ser els carrers de les Antiesportives o del Sisè Jugador, i els tricolors estaran representats al carrer de Moratín, que durant aquests dies de Copa del Rei passarà a ser el carrer Era campo atrás.

tracking