La federació organitza la primera Copa FAF d'eSports

Es jugarà de manera ‘online’ i hi haurà equips convidats com el Betis o el Vila-real

La federació organitza la primera Copa FAF d'EsportsFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol segueix amb la seva aposta pels eSports o esports electrònics i aquest cap de setmana organitzarà la primera edició de la Copa FAF, un torneig del videojoc FIFA19 que es disputarà en línia. Aquest campionat s’emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari de l’ens federatiu i comptarà amb Adam Martín Wilkshare com a representant de la FAF.

Etiquetes:

El torneig estarà organitzat conjuntament entre la Federació Andorrana de Futbol i l’empresa Esportia i, a més de la FAF, està confirmada la presència de cinc equips, Reial Betis, Getafe, Vila-real, Eibar i Reial Societat. A més, falten dos més per tancar-se definitivament i un d’aquests podria ser l’RCD Espanyol. El format del torneig serà d’eliminatòries directes i arrencarà a les 12.00 hores amb la disputa dels quarts de final. Tot seguit seran les semifinals i després arribarà el plat fort, la gran final. Tots els duels es retransmetran per streaming al canal de Twitch (una plataforma per veure retransmissions de videojocs) d’Esportia. El vencedor del campionat s’endurà 40.000 punts del videojoc FIFA19.

La FAF va introduir-se en el món dels esports electrònics el maig del 2017, quan va realitzar un draft per buscar jugadors per crear un equip d’eSports. En aquella prova que es va fer a l’Estadi Comunal hi van participar unes 150 persones i després d’uns mesos disputant competicions l’entitat, presidida per Víctor Santos, serà ara l’encarregada d’organitzar un torneig.

El jugador de la FAF Adam Martín Wilkshare va manifestar que “és una bona experiència per competir amb altra gent i saber com juga”, i va afegir que “és una forma de saber si jo puc arribar on són els meus rivals”.

EL SANT JULIÀ ACABA LA SEGONA VOLTA DE LA LLIGA MULTISEGUR ASSEGURANCES LÍDER

La UE Sant Julià no va fallar en el duel contra l’FC Encamp i va tancar la segona volta de la Lliga Multisegur Assegurances com a líder de la competició sense haver perdut encara cap partit. Els homes de Jesús Baron van començar perdent gràcies al gol de Gonzalo Ucha, però Enric Pi, a la primera meitat, i José Antonio Aguilar, a la segona, van poder capgirar el marcador. Els lauredians tenen ara quatre punts de marge respecte al Vall Banc Santa Coloma, que tampoc va fallar en el duel contra l’Ordino i va aconseguir el triomf per un ajustat 1 a 0 gràcies al gol de Lorenzo Bouron. Els colomencs segueixen la seva persecució de la UE Sant Julià, mentre que l’FC Ordino segueix en penúltim lloc, ocupant plaça de promoció, amb 14 punts, a dos de sortir de les posicions de perill. El tercer lloc a la Lliga Multisegur Assegurances és per a l’Inter Club d’Escaldes, tot i caure contra el quart classificat, la UE Engordany. Un únic gol de Sebas Varela a l’equador de la segona meitat va suposar els tres punts per als homes de Filipe Busto, que segueixen a les posicions que donen accés a disputar el play-off per al títol. Per últim, la UE Santa Coloma va vèncer el Lusitans 1 a 2 en un duel que es va decidir a la primera meitat. Víctor Bernat va avançar els groc-i-negres al primer quart d’hora i Matías Vaamonde va empatar el matx al minut 21. Només quatre minuts després, Sergio Crespo va fer el que acabaria sent el gol de la victòria per a la UE Santa Coloma, que es manté en sisena posició amb 16 punts.

tracking