Esquí Alpí

La plataforma, a punt

S’habilita la primera planta del pàrquing només apte per a l’accés dels vehicles de l’organització i el material

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compte enrere per a l’inici de l’esdeveniment esportiu de més rellevància que s’ha celebrat mai al país s’ha situat ja en els 30 dies. Resta només un mes perquè Andorra aculli les finals de la Copa del Món i esdevingui l’epicentre mundial de l’esquí alpí. De l’11 al 19 de març, el Principat es trobarà en el punt de mira de milions de persones.

Els diferents treballs programats per a aquest esdeveniment es troben en el seu punt final. Dijous es va fer la recepció de l’obra de la plataforma de Soldeu i ja es troba habilitada per a l’accès de vehicles de l’organització, els que transporten material, l’equip audiovisual i les grades d’aquesta esperada cita. El director general del comitè organitzador de Soldeu, Conrad Blanch, va afirmar que “ahir [per dijous]es va recepcionar l'estructura del pàrquing, una setmana abans del que ens haviem marcat -el 15 de febrer-, de manera que el vial que ha construït el comú connecta amb el vial que s’ha fet per facilitar l’entrada als vehicles de l’organització”. Blanch va explicar que "l’objectiu és que el pàrquing estigui plenament operatiu la temporada que ve, però la plataforma està acabada al 100 per cent”. A més, el directiu de Grandvalira va exposar que “el 28 de febrer tenim l’snow control, on els delegats de la FIS ens han de donar llum verda per a les competicions. Aquests dies es treballarà per tenir totes les pistes en condicions”. Només una part de la pista Àliga -l’alta- s’ha vist afectada pel fort vent dels darrers dies i s’ha endut part de la neu, “però tenim el temps necessari per acabar-ho de preparar, no crec que hi hagi cap ensurt”, va afegir.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va subratllar que “sense la implicació i la voluntat de tothom això [la celebració de les finals de la Copa del Món] no hagués estat possible. Si no haguéssim tingut un pèl d’inconsciència per llençar-nos a la piscina no ho hauríem aconseguit. Ja teníem uns antecedents que ens demostraven que érem capaços de fer-ho”. Mandicó va concloure afirmant, satisfet, que “som molt petits però som capaços d’organitzar coses molt grans”. A un mes vista de la celebració de les finals, tot es troba a punt i l'organització es mostra optimista i molt il·lusionada. El cap de Govern, Antoni Martí, va indicar, orgullós, que la celebració de les finals “ha estat una cursa de fons” i que Andorra “demostra que pot acollir esdeveniments de nivell”. Una cita d’aquesta magnitud permetrà associar “la marca Andorra a l’elit esportiva mundial”, va insistir.

En termes semblants es va pronunciar la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert: “Andorra demostra que pot rebre una bona quantitat d’esdeveniments esportius” i va afegir que “ens posicionem en àmbit mundial com a representants de cites de gran nivell.”

VISTIPLAU A LA CANDIDATURA PIRINEUS-BARCELONA 2030

El director general del comitè organitzador de Soldeu, Conrad Blanch, també es va referir a la possibilitat que Andorra entri a formar part de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030. El directiu de Grandvalira va obrir de bat a bat les portes a rebre qualsevol proposta en aquest sentit. “Durant els dies de la competició vindrà una delegació de la candidatura, entre ells el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya [Gerard Figueras] i nosaltres hem d’estar a punt pel que puguin arribar a necessitar ara i al futur.” “Hi ha molt bona relació amb tots els clubs de la Cerdanya i tenim una afluència molt important d’aquests clubs, sobretot els caps de setmana.” Blanch va afegir que “tenim unes instal·lacions, unes pistes i uns serveis de les estacions dels Pirineus que no tenen res a envejar amb el que podem trobar als Alps. Això serà un segell d’autenticitat per a tot el Pirineu”.

La plataforma, a punt

tracking