Ral·li

Van Beveren es posa quart a la classificació general

El resident Adrien Van Beveren va ser cinquè a l’etapa d’ahir al Dakar entre Tacna i Arequipa de 776 quilòmetres. El seu company d’equip, Xavier de Soultrait, va aconseguir el triomf d’etapa en superar l’austríac Mathias Walkner i l’espanyol Lorenzo Santolino. A la general, el resident Van Beveren puja un lloc a la classificació i ara és quart. Ricky Brabec és el líder i el xilè Pablo Quintanilla i l’australià Toby Price són segon i tercer, respectivament.

En cotxes, la victòria d’etapa a Arequipa va ser per al pilot gal de Peugeot Sebastian Loeb, que va superar en més de deu minuts el qatarià de Toyota Nasser Al-Attiyah, i en més de 20 el pilot català Nani Roma. Pel que fa al resident Cyril Despres va creuar la línia d’arribada en setena posició.

A la general, Al-Attiyah segueix sent el millor classificat, seguit per l’experimentat corredor gal Stephane Peterhansel. Despres, per la seva banda, ocupa la setena posició amb el seu Mini.

Avui el Ral·li Dakar viu l’única jornada de descans de la competició i l’acció sobre les dunes del Perú no es reprendrà fins demà amb la sisena etapa. Els pilots hauran de recórrer els 336 quilòmetres que separen Arequipa i San Juan de Marcona.