El MoraBanc passa pàgina i se centra en la Lliga ACB i l'Eurocup

La plantilla lamenta que s’hagin esvaït les opcions de Copa però manté intacta la il·lusió pels altres reptes

El MoraBanc passa pàgina i se centra en la Lliga ACB i l'EurocupACB PHOTO / X. CORTIZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La derrota al Fontes do Sar davant l’Obradoiro va liquidar qualsevol esperança matemàtica d’accedir a la fase final de la Copa del Rei. Aquesta circumstància i el fet de caure i no culminar la remuntada van ser els punts negatius que el vestidor treu de la cita de Santiago. N’hi va haver de positius, com la millora en defensa i el privilegi d’encara tenir dues competicions per endavant: Lliga ACB i Eurocup.

Etiquetes:

El tècnic, Ibon Navarro, reitera que “més que servir-nos de motivació o d’al·licient, el fet de pensar en la Copa del Rei ens ha pesat una mica en alguns moments de la primera volta”. “Aquesta obligació d’haver de guanyar partits per estar a Madrid no l’hem sabut gestionar bé i hem fet que se’ns tornés en contra”, afegeix. L’entrenador vitorià té molt clar que “hem de seguir, hem de guanyar partits i ens hem de centrar en els altres objectius des d’ara mateix”. Els més imminents, l’Unics Kazan –el millor equip de la competició segons Stevic– demà al Poliesportiu, en la segona jornada del Top-16 de l’Eurocup, i dissabte davant el San Pablo Burgos, també a la Bombonera. Parlant de reptes, Navarro va ser molt clar a l’hora de definir el que té l’equip per endavant a la Lliga Endesa a mitjà termini. “Tornar a intentar col·locar-nos entre els vuit primers al final de la lliga regular.” Tot i això, va explicar el tècnic, “serà molt complicat estant la competició com està”, però “l’equip ho pot aconseguir si segueix en aquesta línia”.

Guille Colom també ha volgut treure ferro al fet de no ser presents a la Copa del Rei. “La primera volta a la Lliga ACB ha estat dura, potser ens ha faltat alguna victòria més i estem fent una bona Eurocup. L’any passat vam fer una gran segona volta , així que no volem llançar res perquè es pot acabar l’any amb bones sensacions”.

Un altre capità, Oliver Stevic, que diumenge va tenir a Santiago la possibilitat de la pròrroga a les mans, argumenta que “d’acord que estem definitivament fora de la Copa, però tenim altres competicions per davant i necessitem oferir la nostra millor versió”. És gairebé obligatori que l’equip tricolor pugui mostrar la millor cara i la intensitat durant els 40 minuts, ja que, a banda dels enfrontaments ja facturats davant Cedevita i Obradoiro i els esmentats contra Unics Kazan i San Pablo Burgos, el mes de gener es presenta exigent i carregat. Els dar­rers 15 dies, cinc partits més, on es poden definir coses a la Lliga Endesa i on l’equip es juga el futur a l’Eurocup. En el campionat espanyol, el MoraBanc rep a casa el San Pablo Burgos i viatja a Saragossa i Múrcia, per començar la segona volta davant l’UCAM. A Europa, el grup de Navarro rebrà Unics, Zenit i Cedevita, i viatja a Sant Petersburg.

tracking