Reportatge

A l'estacada

L’FC Lusitans vol donar de baixa tots els jugadors de la plantilla per poder mantenir l’equip a baix cost fitxant futbolistes que no cobrin. El deute de l’entitat i el fracàs de les negociacions amb inversos estrangers aboquen el club i els futbolistes a una situació límit.

A l'estacadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era la crònica d’una mort anunciada i tot i que des de la Federació Andorrana de Futbol encara no tenen cap notícia que cap equip de la Lliga Multisegur es vulgui donar de baixa, la realitat és que l’FC Lusitans està evitant la situació a costa de la plantilla.

L’última solució que ha trobat Antonio da Silva és donar la baixa federativa a tots els integrants del primer equip per estalviar-se el sou fins a final de temporada i mantenir l’equip a la primera divisió andorrana amb un cost zero o molt baix. Això ho vol aconseguir a través del fitxatge de futbolistes dels quals encara no es coneix la identitat però sí que, segons ha pogut saber el Diari, haurien de ser jugadors que arribessin al club sense cobrar. La maniobra permetria a l’entitat mantenir-se a la categoria i seguir competint quan torni la lliga, però el que és clar és que la plantilla actual està completament a l’estacada i en espera que se’ls confirmi definitivament que ja no tenen fitxa amb el primer equip. L’escenari és tan rocambolesc que ahir estava programat l’habitual entrenament però, segons va arribar al Diari, el que s’intuïa és que tots els jugadors que hi anessin ho feien per mantenir una reunió en la qual se’ls havia d’informar cara a cara l’estat de la qüestió.

Per whatsapp i durant les festes

Si ja és prou barroera la manera de aguantar la plaça agònicament, encara ho sembla més la de fer saber als futbolistes que el club vol prescindir dels seus serveis després de confirmar que no els podrà pagar. La situació es va traslladar al grup durant les festes nadalenques i a través d’un fred whatsapp, on se’ls comunicava la intenció de donar de baixa tota la plantilla durant els propers dies perquè així poguessin negociar amb altres clubs, però en el fons, no se’ls feia cap favor ja que els futbolistes ja han disputat cinc partits amb la samarreta del conjunt vermelho i això els impedeix fitxar per cap equip de la lliga i els condemna a buscar-se les garrofes fora del país o en un club de la segona divisió nacional. A tot això, s’hi afegeix el fet que encara els deuen un mes i mig de sou, els quinze dies restants se’ls van pagar quan van cobrar 250 euros fa algunes setmanes.

La caiguda definitiva de l’entitat es va confirmar un cop es van veure frustrades totes les negociacions que s’havien intentat amb inversors estrangers. El deute del Lusitans ascendeix fins als 100.000 euros i la situació és insostenible, fins al punt que està en seriós dubte el fet que, un cop es tramitin les baixes dels jugadors com vol fer el club, se’ls puguin pagar les quitances.

Sense pis ni alimentació

Tal com es pot veure a la part final del primer dels dos missatges enviats pel president del club, Da Silva va recomanar als jugadors que tenen famílies fora d’Andorra que no tornessin al país després de passar el Nadal als seus llocs d’origen. L’FC Lusitans l’integren a hores d’ara un belga, dos xilens, un brasiler, un americà i fins a tretze jugadors de nacionalitat portuguesa. La majoria d’ells es trobarien, a hores d’ara, a Andorra en espera d’una explicació definitiva, informació que els podria haver arribat ahir, però quan el Diari va tenir accés a aquestes dades encara no s’havia celebrat la reunió durant la suposada hora d’entrenament. El que tenen clar tots ells és que no se’ls garanteix ni pis, ni alimentació, fet que no només repercuteix en els esportistes, sinó que en molts casos ho fa directament en les famílies.

Del quadre vermelho, l’únic que ha vist la llum al final de túnel últimament és Fernando, que hauria signat amb un equip de Xile, pendent de regularitzar la seva situació aquí, ja que necessitaria, aquest sí, la baixa definitiva per part del Lusitans.

DESTITUÏT

Quim Berto, sentenciat Antonio da Silva va comunicar a la plantilla que el ja exentrenador del Lusitans deixava de ser digne del càrrec per unes declaracions que qualificava de “falses” sobre la situació de l’equip. Tal com es veu en els whatsapps als quals ha pogut accedir el Diari, se’l sentencia arran d’aquest fet, però no acaba aquí el seu maldecap, ja que Quim Berto no disposa de pis i es desconeix on s’allotjaria a hores d’ara, ja que també es troba a Andorra.

A l'estacada

tracking