Andrew Albicy, 'monsieur Eurocup' al Top-16

El base francès ha estat escollit MVP de la primera jornada després del gran partit a Zagreb

Andrew Albicy, 'monsieur Eurocup' al Top-16CEDEVITA ZAGREB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders dels equips són aquells jugadors que, quan més se’ls necessita, amb més força apareixen i millor rendeixen. Si el renaixement del MoraBanc a la lliga va coincidir amb l’ascens del base francès en anotació, la millora en el partit davant l’Estudiantes de l’última jornada va servir-li com a preludi d’una nit memorable a la pista del Cedevita Zagreb en la que era la primera jornada del Top-16.

Etiquetes:

Albicy va conduir incansablement els seus companys fins al triomf establint la que fins ara és la seva millor marca anotadora a l’Eurocup, amb 22 punts. A més, va repartir 8 assistències que van alimentar les armes ofensives tricolors i va mostrar la seva millor cara en defensa aconseguint un total de quatre pilotes recuperades. Amb aquests guarismes, el cervell del conjunt d’Ibon Navar­ro va registrar ni més ni menys que 37 crèdits de valoració, que com a fet principal van situar el conjunt del Principat com a líder del grup H i a ell com a millor jugador de la jornada europea. Cal destacar, també, que els andor­rans van per davant, a dia d’avui, de l’Unics Kazan, que es va imposar per la mínima a un Zenit de Sant Petersburg en què l’exblaugrana Jalen Reynolds va mirar de fer ombra a Albicy, però tot i protagonitzar una gran actuació no s’hi va ni tan sols acostar. L’americà va fer 17 punts i va capturar 17 rebots, i tot i que va estar a punt de tombar l’Unics, va haver de veure com els de Kazan deixaven el seu partit en anecdòtic en els instants finals.

Aquest fet el confirmaria hores més tard un Andrew Albicy que, a banda de no haver tingut rival en cap dels setze millors equips de l’Eurocup en l’àmbit estadístic, s’ha convertit ni més ni menys que en el primer jugador de la història del MoraBanc Andorra a aconseguir el guardó d’MVP d’una jornada europea.

El francès va tenir un dia inspiradíssim a Zagreb, producte d’aquells dies en els quals entra tot i es veu l’anella rival com una piscina. Albicy va batre el rècord del conjunt andorrà en el torneig europeu amb 6 triples de 8 intents, un registre espectacular. A tot plegat cal sumar que va anotar una cistella clau just quan el Cedevita havia empatat el partit a 81 i havia ficat la por al cos al MoraBanc. Sens dubte, si hi ha un parcial en què Albicy va subratllar encara més la seva inspiració va ser el tercer quart. A la tornada de vestidors, l’internacional bleu va erigir-se en la millor arma tricolor quan Ibon Navarro es va veure obligat a demanar temps mort per aturar la reacció de Cedevita. Dos triples consecutius del base i un parcial de 2 a 9 per al MoraBanc que deixaven un 51 a 59 terapèutic. Abans, al segon quart, la situació s’havia repetit quan Albicy va respondre amb dos triples i una reacció a l’inici rebel i intimidador de l’equip de Rimac.

DYLAN ENNIS, TERCER MÀXIM ANOTADOR D ELA LLIGA ENDESA

Disputades 14 jornades de la Lliga ACB, un altre base, en aquest cas el canadenc Dylan Ennis, també treu el cap a les classificacions estadístiques del campionat espanyol. Ennis és ara el tercer màxim anotador de l’ACB amb 219 punts i una mitjana de 15,6 per partit. El jugador de l’Estudiantes Movistar Darío Brizuela amb una mitjana de 16 i el grec de l’Obradoiro, proper rival del MoraBanc, Kostas Vasileaidis amb 16,2 són els dos jugadors que superen en anotació Ennis. El canadenc, a més, és el segon jugador del campionat que mostra un millor encert des del tir lliure, amb un 81,82 per cent d’eficàcia (54 de 66 llançaments), només superat pel base argentí del Joventut de Badalona Nico Laprovittola amb 61 encerts de 77 intents, una mitjana de 4,36 per partit i un índex d’èxit del 79,2 per cent. Un altre base de l’equip andorrà, Rafa Luz, apareix ben col·locat en un apartat, el de recuperacions, en què és tercer. El portuguès acumula un total de 20 pilotes recuperades, una mitjana d’1,43. Luz supera Rabaseda (19) amb una mitjana d’1,36 i encapçala l’estadística Omar Cook, amb 21.

tracking