Bàsquet

A punt per estrenar-se

Jerome Jordan va ser presentat ahir i tant ell com Francesc Solana apunten que és un fitxatge de rendiment immediat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les peces que més ha trobat a faltar el MoraBanc Andorra aquesta temporada és una de les més buscades en el món del bàsquet, i més en els temps que cor­ren, un pivot dominador, un cinc pur, dels de tota la vida. La creixent tendència a allunyar els homes grans de posicions properes a les cistella amb els indubtables beneficis que això comporta –multiplicar l’amenaça exterior, obrir la pista, allunyar els defensors del cèrcol i possibilitat d’atacar el rebot ofensiu– ha fet aflorar la necessitat dels equips de trobar pivots intimidadors, dominadors i atlètics, tant per poder fer front als atacs rivals com per controlar el rebot defensiu. Si a aquestes capacitats el subjecte en qüestió hi afegeix anotació, parlem d’un cinc complet, contrastat i desitjat. Aquest és precisament Jerome Jordan, que ahir va ser presentat com a nova referència interior del conjunt d’Ibon Navarro i que demà a Santiago tindrà, gairebé amb tota seguretat, els primers minuts com a tricolor.

“Davant la situació que es va presentar al desembre amb la imminent sortida de Shayne [Whittington], vam buscar un jugador que ens ajudés amb les mancances que vèiem que tenia l’equip”, explica el director general, Francesc Solana, i és que la marxa de l’americà ha posat en safata l’oportunitat de rectificar el paper del cinc de referència andorrà. L’aposta per Jordan és clara i molt segura: les dues últimes temporades era un dels pals de paller del Divina Seguros Joventut i va ser clau per a la permanència de la Penya a l’ACB i enguany, el Cafés Candelas Breogán va fer un tomb de 180 graus tant pel que fa a joc com a resultats des de l’arribada del jamaicà. “Serà d’impacte immediat, no estàvem sent sòlids en el rebot i ens ajudarà, és contundent prop de l’anella en atac i en defensa i era l’opció que més ens agradava. Sabem que sacrifiquem algunes coses [respecte al perfil de Whittington] però en guanyarem d’altres, és un perfil que farà millorar l’equip”, conclou Solana.

El nou 44 del MoraBanc ha disputat 13 partits aquest curs i els seus números no enganyen: 10 punts, 5 rebots i gairebé un tap per partit de mitjana el fan un home a tenir molt en compte a totes dues bandes de la pista. A més, destaca per la seva gran capacitat de jugar per sobre del cèrcol, esmaixant en u contra u, rebent en alley-oop o després de capturar el rebot ofensiu. “Vull aportar punts interiors i protegir la cistella en defensa, vull donar energia a l’equip i també comunicació”, sub­ratlla Jordan, que reconeix que “l’equip està en una bona posició tant al Top-16 de l’Eurocup com a la lliga, i vull treballar en alguns aspectes per acabar d’encaixar defensivament, tinc moltes ganes de començar”.

Encara en clau andorrana, però parlant dels motius que l’han dut al Principat, fet que suposa un nou repte en la seva carrera, seguir augmentant l’experiència a l’ACB i passar d’un equip que lluita per no baixar a un que vol ser als play-off, manifesta que “sempre m’han parlat molt bé del club, he tingut companys que hi han jugat i sempre n’he sentit coses positives”.

NO PENSEN A FITXAR, VOLEN REACCIONS

La lesió de David Jelínek a Zagreb ha fet saltar algunes alarmes al club però, en principi, no en clau de fitxatges, ja que malgrat que el txec es perd un mes clau de competició, amb la presència a la Copa en joc i el futur al Top-16 a l’horitzó més immediat, el seu eventual substitut hauria d’adaptar-se extremament ràpid a l’equip i hauria de ser cupo, fet que encara complicaria més la situació. “En el cas del David hi ha dos condicionants: el mes que ve és molt important i el jugador que vingués hauria de ser cupo, és complicat i hi ha altres jugadors a l’equip que han de fer un pas endavant i esperem que aprofitin l’oportunitat.” Lluny d’eufemismes, el director general del MoraBanc Andorra va disparar amb bala contra un dels homes cridats a ser referència ofensiva: “Hi ha homes que potser no estan amb la seva màxima confiança, com ara el Miki [Vitali] o el Guille Colom, que fins ara no ha tingut gaires minuts i els ha d’aprofitar si vol jugar.”

A punt per estrenar-se

tracking