EUROCUP (TOP-16)

Estrena del 2019 amb victòria

El MoraBanc s’estrena al Top-16 de l’Eurocup amb una victòria a Zagreb sostinguda per un superb Albicy

Estrena del 2019 amb victòriaCEDEVITA ZAGREB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es presentava un context i un escenari idíl·lic per traduir en victòria les papallones a l’estómac que sempre provoquen una estrena. Zagreb rebia el MoraBanc en el bateig continental en un Top-16. Un partit de traçada llarga. De frac i confeti. El Dom Sportova va acollir una exhibició d’Andrew Albicy en el feu del sempre recordat Drazen Petrovic, on cada racó batega per la memòria del geni de Sibenik. L’actuació portentosa del francès, amb 22 punts i 37 de valoració, va sostenir l’equip quan s’esquerdava l’avantatge i va permetre sumar la primera victòria de la segona fase (81-87). El Cedevita té talent per avorrir, però s’ha plantat al Top-16 de l’Eurocup encara masegat pels problemes que l’han abocat a una reestructuració al vestidor. No per això, però, el grup d’Slaven Rimac va estar a punt d’aigualir la posada de llarg del MoraBanc amb un últim parcial favorable de 22 a 14 que gairebé ensorra tota la feinada dels andorrans.

El partit es va destapar igualat, amb poques diferències, poc llançament exterior del MoraBanc i amb necessitat de caragolar més la defensa. Malgrat tot, el parcial de 12 a 18 de sortida no feia caure en la incomoditat. La suor freda la va provocar Jacob Pullen. Estranyament, el base d’Illinois es va demorar a la pista quan és l’indiscutible líder i metrònom del Cedevita. Cinc punts consecutius amb la seva signatura i un 7 a 0 de parcial van eixugar la fins al moment màxima diferència tricolor (14-21) i va posar un 21 a 21. L’equip andorrà no es va encongir i Rafa Luz precintava el quart inaugural amb una esmaixada (25-27). La pel·lícula va tenir afectacions importants a la segona mànega. El Cedevita semblava agafar embranzida i recuperava el domini, però Albicy amb dos triples consecutius estrenava l’anotació del MoraBanc en joc i Jacob Pullen es carregava amb la tercera personal. Els croats, molt erràtics, no acabaven de descarrilar i no semblaven els d’Ibon Navarro aprofitar el sotrac del Cedevita. Un llançament de Jelínek des dels 6,75, però, atorgava la màxima diferència a l’equip tricolor en l’avantsala del descans (40-49). La tornada a vestidors va posar la por al cos amb una desconnexió inicial que va facilitar que el Cedevita tornés al partit. Tres triples consecutius de l’equip croat va obligar Navar­ro a aturar el ritme. Albicy, majestuós, es va col·locar la capa i va esdevenir en superheroi andorrà. El MoraBanc que s’armava de paciència i empeny per metabolitzar el parcial en contra (53-63) i l’equip multiplicava les opcions per sortir de Zagreb amb un somriure. El mateix Albicy i Jelínek, amb dos triples, permetien agafar el màxim coixí (53-69). L’equip s’agradava fins arribar a l’últim quart, on va tornar a flirtejar amb el perill coincidint amb la lesió de David Jelínek. L’aler txec es va retirar de la pista amb una dolença que avui se sabrà el seu abast. Desendollat, el MoraBanc es va complicar la vida i va acabar patint per facturar un triomf vital.

LES CLAUS

Albicy

La portentosa actuació del base francès, amb 22 punts i 37 crèdits de valoració, va resultar decisiva per aconseguir la primera victòria de la segona fase de la competició.

Pèrdues

En aquest apartat, el MoraBanc va ser també superior a l’equip croat. El Cedevita va acumular 20 pèrdues de pilota per 14 de l’equip andorrà. En el capítol rebotador, empat a 32.

L'últim quart

El darrer parcial va estar a punt d’ensorrar tota la feina feta en els tres primers quarts. La lesió de Jelínek va coincidir amb la reacció del Cedevita, que va infligir un perillós 22 a 14.

Estrena del 2019 amb victòria

tracking