Irineu Esteve acaba en 30è lloc la segona prova del Tour de Ski

Després de l’estrena a la cursa esprint, diumenge va aconseguir entrar al Top-30 als 15 quilòmetres estil patinador

Irineu Esteve acaba en 30è lloc la segona prova del Tour de SkiAGENCE ZOOM

Irineu Esteve va finalitzar diumenge en 30è lloc la segona cursa del prestigiós Tour de Ski, els 15 quilòmetres estil patinador. Després d’una primera jornada discreta amb la 99a posició a l’esprint, que no és la seva especialitat, Esteve va fer un pas endavant i va repetir, de nou, l’objectiu d’aquesta temporada d’entrar al Top-30 a la Copa del Món.

L’esquiador de fons de la FAE va finalitzar amb un temps de 31’51”9, a 1’17”8 del vencedor de la prova, que va ser el rus Sergey Ustiugov. El podi el van completar el noruec Simen Krueger i el també rus Alexander Bolshunov. Esteve va fer una cursa regular, i només perdia temps en una de les baixades del circuit, mentre que a la resta de descensos la diferència de temps amb els rivals es va mantenir.

El tècnic de la Federació Andor­rana d’Esquí, Joan Erola, va assegurar que “ha quedat clar que el que va passar a Davos va ser simplement cansament, i ha corregut molt bé avui”. A més, l’entrenador de la FAE va afegir que “la llàstima ha estat que perdia set segons per volta en una baixada molt, molt dreta, i això era per una qüestió de pes, perquè després amb els esquís a les altres baixades anava molt bé de velocitat”. Per últim, Erola va cloure que “com a rendiment físic, avui estava per acabar en un Top-20. El més important és que està en forma i que es troba bé. De cara a les altres carreres, físicament està molt bé. Acabem l’any amb tres Top-30, que està molt bé”.

La següent prova del Tour de Ski serà l’1 de gener a Val Müstair, Suïssa, amb la disputa d’una nova cursa d’esprint, abans d’enfilar direcció cap a Alemanya.