ACB Lliga endesa

El MoraBanc retroba el camí de les victòries ACB (96-82)

El MoraBanc Andorra es desfà del Movistar Estudiantes i trenca la ratxa de tres derrotes consecutives a l’ACB

El MoraBanc retroba el camí de les victòries ACB (96-82)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va tallar ahir en sec la mala dinàmica a la Lliga ACB –l’equip sumava tres derrotes seguides després de l’aturada per les finestres FIBA–, amb un contundent triomf per 96 a 82 contra el Movistar Estudiantes que fa que els d’Ibon Navarro segueixin enganxats a la lluita per ser a la Copa del Rei a falta de només tres jornades per al tall per conèixer els equips que seran a Madrid.

La connexió nord-americana entre David Walker i Reggie Upshaw Jr. –especialment amb aquest últim– va començar dominant el partit i va donar la primera gran diferència per als tricolors, amb set punts de marge (14-7). Un cop va entrar la segona unitat, David Jelínek va ser qui va agafar el protagonisme amb una inmaculada carta de tir de 5/5 a la primera part amb quatre triples.

A la segona unitat també va sortir Shyne Whittington, ja amb l’equip rival després de la desvinculació amb el MoraBanc Andor­ra d’aquesta setmana, i es va endur una sonora xiulada, ja no només cada cop que tocava la pilota, sinó gairebé cada vegada que respirava. Però Jelínek seguia anant a la seva i seguia anotant triples de totes les maneres en una festa a la qual també es van afegir Ennis i Vitali, que van dur els tricolors a obtenir una màxima diferència de 15 punts i a tancar la primera meitat amb el 53 a 39 al marcador.

A la represa, el MoraBanc es va seguir agradant i va seguir fent gaudir el públic, que no només va xalar de valent amb la pluja solidària de peluixos que va inundar el parquet del Poliesportiu al descans en favor de Càritas amb 1.004 de recollits, sinó també amb el bon joc que l’equip va demostrar ahir contra el conjunt madrileny. Els d’Ibon Navarro seguien sent els amos i senyors del matx i van deixar el partit gairebé sentenciat al tercer quart amb 19 punts d’avantatge.

Però sense un punt de patiment, possiblement l’esport no enganxaria tanta gent, i uns minuts nefastos dels tricolors van donar vida al Movistar Estudiantes, que va trencar la barrera dels 10 punts i va arribar a col·locar-se a només set al tram final de l’últim període. El Poliesportiu començava a ensumar una nova tragèdia, però a diferència del que venia passant durant els últims partits, l’equip va mantenir-se serè i va tornar a agafar aire amb cinc punts seguits. Els madrilenys no es donaven per vençuts i el MoraBanc va acabar tancant el partit amb un triple d’Albicy i una penetració de Jelínek a l’últim minut.

Precisament l’aler txec va ser el més destacat del matx d’ahir amb 24 punts, però el triomf del MoraBanc s’entén des del col·lectiu, amb cinc dels jugadors tricolors anotant 10 o més punts en l’últim partit d’un 2018 per recordar de l’equip tricolor.

Això no s’atura i ara entra en escena el Top-16, que fa que l’equip tingui sis setmanes amb doble partit. El proper, la visita de dimecres a Zagreb, on els d’Ibon Navar­ro obren la segona fase de l’Eurocup contra el Cedevita.

El MoraBanc retroba el camí de les victòries ACB (96-82)

tracking